Skip to main content
Gevulde courgette met ratatouille van champignons en parelgerstrisotto
Gevulde courgette met ratatouille van champignons en parelgerstrisotto

Gevulde courgette met ratatouille van champignons en parelgerstrisotto

Limited edition (op=op)

3.9
(226)

Voor dit gerecht maak je kuipjes van courgette. Deze vul je met een ratatouille van champignons. Je combineert dit niet met de kaasmuffins, zoals in het kookrpogramma, maar met een risotto van parelgerst die je op smaak brengt met tijm, walnoten en geitenkaas. Zo hebben we er een volwaardige vega-maaltijd van gemaakt.

Allergens:
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

85 g

Parelgerst

(Contains: Gluten)

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Courgette

100 g

Broccoli

20 g

Walnoten

(Contains: Noten May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

100 g

Gemengde paddenstoelen

25 g

Oude geitenkaasvlokken

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 sprig

Verse tijm

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories747 kcal
Energy (kJ)3125.4 kJ
Fat36 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate82 g
Dietary Fiber21 g
Protein31 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Baking Sheet
Parchment Paper

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng water aan de kook in een grote pan met deksel voor de broccoli en courgette. Bereid de bouillon in een andere pan met deksel en voeg de parelgerst toe. Kook, afgedekt, 25 minuten. Giet daarna af indien nodig en laat afgedekt uitstomen.

Maak kuipjes van de courgette.
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd een helft in drie gelijke stukken per persoon. Verwijder de zaadlijsten van de courgette met een lepel zodat er een kuipje ontstaat. Snijd de zaadlijsten klein en bewaar apart. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Hak de walnoten fijn.

Voeg de knoflook toe.
3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnoten, zonder olie, 2 - 3 minuten lichtbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan en fruit de ui en knoflook 3 minuten op middellaag vuur. Voeg de zaadlijsten en champignons-oesterzwammix toe en bak 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Kook de courgette-kuipjes en de broccoli 4 - 5 minuten in de grote pan met deksel op middellaag vuur. Giet daarna af, haal de courgette uit de pan en laat uitstomen op een schone theedoek. Laat de broccoli in de pan uitstomen.

Bestrooi met de helft van de kaas.
5

Plaats de courgette-kuipjes op een bakplaat met bakpapier en vul met 1/3 champignonmengsel. Bestrooi met de helft van de walnoten en de helft van de geitenkaas. Bak 10 minuten in de oven.

6

Ris de tijm van de takjes en snijd fijn. Meng de broccoli, parelgerst, het overige champignonmengsel, de helft van de tijm en de overige geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel de parelgerst over de borden, serveer met 3 courgette-kuipjes per persoon en garneer met de overige walnoten en tijm.

More delicious recipes with similar ingredients

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Aardappeltortilla

Aardappeltortilla

met spinazie en oude kaas
Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes

Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes

met avocado, bieslook en komijnzaad
Gnocchi met aubergine uit de oven en buffelmozzarella

Gnocchi met aubergine uit de oven en buffelmozzarella

met basilicum en cherrytomaten
Koningssoep met een bijzonder broodje

Koningssoep met een bijzonder broodje

met verse dille en bospeen
Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

met verse lasagnebladen en gegrilde courgette
Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

met appel en walnootbrood
Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Gemengde salade van bieten, walnoten en blauwe kaas

Gemengde salade van bieten, walnoten en blauwe kaas

met ovenaardappelen en verse basilicum
Gebakken zalmfilet met Hollandse spruiten en aardappelpuree

Gebakken zalmfilet met Hollandse spruiten en aardappelpuree

met heerlijke komijnekaas
Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Met rode paprika en prei
Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Een winters recept!
Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Extra in de 5-maaltijdenbox
Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

met kurkuma en gember
Zuurkoolstamppot met bataat en ambachtelijke rookworst

Zuurkoolstamppot met bataat en ambachtelijke rookworst

met walnoten voor een lekkere bite
Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Je maakt de quesadilla’s met Libanees platbrood
Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Preisoep met zalm en kamutbroodje

Preisoep met zalm en kamutbroodje

Goed gevulde maaltijdsoep met pijnboompitten
Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipfilet gevuld met belegen kaas
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn