Skip to main content
Gepofte aardappel met salade en ontbijtspek, venkel en yoghurt
Gepofte aardappel met salade en ontbijtspek, venkel en yoghurt

Gepofte aardappel met salade en ontbijtspek, venkel en yoghurt

4.0
(95)

Door de aardappelen te poffen concentreer je hun smaak. Spek is een klassieke metgezel van de aardappel. De gepofte pompoenpitjes zorgen voor een knapperige bite.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200

Vastkokende aardappelen

½

Venkel

125

Rode cherrytomaten

20

Pompoenpitten

(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

25

Ontbijtspek

30

Gemengde sla

2

Magere yoghurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1

Olijfolie

1

Zwarte balsamicoazijn

Peper en zout

Nutrition Values

Calories597 kcal
Energy (kJ)2498 kJ
Fat34 g
Saturated Fat8.5 g
Carbohydrate48 g
Sugar7 g
Dietary Fiber11 g
Protein18 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Aardappelen poffen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Boen de aardappelen (gwenne) schoon. Halveer kleine aardappelen en snijd grote aardappelen in kwarten (ongeveer 5 bij 3 cm). Leg de aardappelen op een vel aluminiumfolie per persoon. Besprenkel met de helft van de olijfolie, vouw het aluminiumfolie dicht en pof de aardappelen 35 - 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snipper de venkel. Snijd het eventuele venkelloof klein. Halveer de cherrytomaten.

Pompoenpitten poffen
3

Verhit wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Bak vervolgens het ontbijtspek 3 - 4 minuten aan elke kant knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart.

Venkel bakken
4

Bak vervolgens de venkel in de wok of hapjespan en voeg 1 el water per persoon toe. Bak in 6 - 8 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Maak een dressing in een saladekom met de overige olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Voeg de cherrytomaten en gemengde sla toe en meng met de venkel tot een salade. Hak het ontbijtspek grof en strooi over de salade.

Serveren
6

Breng de aardappelen op smaak met zout en peper en garneer met de magere yoghurt, pompoenpitten en eventueel het venkelloof. Serveer met de salade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes