Voor deze heerlijke nasi maak je zelf zure komkommersalade! De komkommer wordt een stuk frisser door de witte-wijnazijn en gaat daardoor goed samen met de nasi en biefstukreepjes.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Zilvervliesrijst
1 unit
Knoflookteen
¼ unit
Komkommer
½ unit
Peen
150 g
Paksoi
15 g
Pinda's
(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)
100 g
Gekruide biefstukreepjes
250 milliliters
Groentebouillon
1 teaspoon
Wittewijnazijn
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken en snijd de peen in dunne plakken. Snijd de paksoi in repen en hak de pinda’s fijn.
Meng de komkommer in een kom met de witte wijnazijn en voeg peper en zout toe naar smaak. Bewaar apart in de koelkast.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de knoflook en peen 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paksoi toe aan de wok of hapjespan en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de zilvervliesrijst en de helft van de pinda’s toe aan de wok of hapjespan en bak 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de gekruide biefstukreepjes 3 minuten op middelhoog vuur.
Verdeel de nasi en de gekruide biefstukreepjes over de borden. Serveer met de zure komkommer en garneer met de overige pinda’s.