Skip to main content
Gekruide biefstukreepjes met paksoi-nasi en komkommer
Gekruide biefstukreepjes met paksoi-nasi en komkommer

Gekruide biefstukreepjes met paksoi-nasi en komkommer

4.1
(395)

Voor deze heerlijke nasi maak je zelf zure komkommersalade! De komkommer wordt een stuk frisser door de witte-wijnazijn en gaat daardoor goed samen met de nasi en biefstukreepjes.

Allergens:
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Zilvervliesrijst

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Komkommer

½ unit

Peen

150 g

Paksoi

15 g

Pinda's

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

100 g

Gekruide biefstukreepjes

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

1 teaspoon

Wittewijnazijn

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2971 kJ
Calories708 kcal
Fat29 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate72 g
Sugar7.6 g
Dietary Fiber7 g
Protein36 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de paksoi
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken en snijd de peen in dunne plakken. Snijd de paksoi in repen en hak de pinda’s fijn.

Meng de komkommer in een kom met de witte wijnazijn en voeg peper en zout toe naar smaak
3

Meng de komkommer in een kom met de witte wijnazijn en voeg peper en zout toe naar smaak. Bewaar apart in de koelkast.

Maak de nasi
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de knoflook en peen 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paksoi toe aan de wok of hapjespan en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de zilvervliesrijst en de helft van de pinda’s toe aan de wok of hapjespan en bak 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de gekruide biefstukreepjes 3 minuten op middelhoog vuur.

Garneer met de overige pinda’s.
6

Verdeel de nasi en de gekruide biefstukreepjes over de borden. Serveer met de zure komkommer en garneer met de overige pinda’s.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes