Skip to main content
Gekruide biefstukreepjes
Gekruide biefstukreepjes

Gekruide biefstukreepjes

met paksoi-nasi, zure komkommer en pinda's

3.9
(898)

Voor deze heerlijke nasi maak je zelf zure komkommersalade. De komkommer smaakt nog frisser door de witte wijnazijn en gaat daardoor goed samen met de gekruide biefstukreepjes en zoute pinda's.

Allergens:
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

60 g

Basmatirijst

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Peen

¼ unit

Komkommer

150 g

Paksoi

15 g

Gezouten pinda's

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

100 g

Gekruide biefstukreepjes

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

1 teaspoon

Wittewijnazijn

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories597 kcal
Energy (kJ)2498 kJ
Fat26 g
Saturated Fat7.5 g
Carbohydrate53 g
Sugar7.4 g
Dietary Fiber6 g
Protein34 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Rijst koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de basmatirijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen (zie tip).

Groenten snijden
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de peen in dunne plakken en snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken. Snijd de paksoi in repen en hak de gezouten pinda’s fijn.

Komkommer aanmaken
3

Meng de komkommer in een kom met de witte wijnazijn en voeg peper en zout toe naar smaak. Bewaar apart in de koelkast.

Groente wokken
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de knoflook en peen 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paksoi toe aan de wok of hapjespan en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de basmatirijst en de helft van de pinda’s toe aan de wok of hapjespan en bak 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Biefstukreepjes bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de gekruide biefstukreepjes 3 minuten op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel de nasi en de gekruide biefstukreepjes over de borden. Garneer met de overige pinda's en serveer met de zure komkommer.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes