Voor deze heerlijke nasi maak je zelf zure komkommersalade. De komkommer smaakt nog frisser door de witte wijnazijn en gaat daardoor goed samen met de gekruide biefstukreepjes en zoute pinda's.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
60 g
Basmatirijst
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Peen
¼ unit
Komkommer
150 g
Paksoi
15 g
Gezouten pinda's
(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)
100 g
Gekruide biefstukreepjes
250 milliliters
Groentebouillon
1 teaspoon
Wittewijnazijn
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de basmatirijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen (zie tip).
Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de peen in dunne plakken en snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken. Snijd de paksoi in repen en hak de gezouten pinda’s fijn.
Meng de komkommer in een kom met de witte wijnazijn en voeg peper en zout toe naar smaak. Bewaar apart in de koelkast.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de knoflook en peen 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paksoi toe aan de wok of hapjespan en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de basmatirijst en de helft van de pinda’s toe aan de wok of hapjespan en bak 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de gekruide biefstukreepjes 3 minuten op middelhoog vuur.
Verdeel de nasi en de gekruide biefstukreepjes over de borden. Garneer met de overige pinda's en serveer met de zure komkommer.