Skip to main content
Gebakken zeebaars met zelfgemaakte salieboter
Gebakken zeebaars met zelfgemaakte salieboter

Gebakken zeebaars met zelfgemaakte salieboter

met extra portie prei en champignons

4.1
(81)

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergens:
Selderij
Mosterd
Vis
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

½ teaspoon

Kerriepoeder

(Contains: Selderij, Mosterd)

1.5 unit

Knoflookteen

1 unit

Sjalot

2 unit

Prei

250 g

Champignons

5 g

Verse salie

1 unit

Zeebaarsfilet met huid

(Contains: Vis)

¾ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3082 kJ
Calories737 kcal
Fat32 g
Saturated Fat9.6 g
Carbohydrate64 g
Sugar12.4 g
Dietary Fiber16 g
Protein39 g
Salt0.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet
Small Bowl
Parchment Paper
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de roomboter uit de koelkast. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Meng in een kleine kom per persoon 1/2 el olijfolie met 1/2 tl kerriepoeder (zie TIP). Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de kerrie-olie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Bak de aardappelen 30 – 35 minuten in de oven, of totdat ze knapperig zijn.

.
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de prei in dunne ringen en de champignons in plakjes. Snijd de salie fijn.

.
3

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en 1 el knoflook per persoon 1 – 2 minuten. Voeg de prei, champignons en witte balsamicoazijn toe en bak de groenten in 5 –7 minuten zacht. Breng op smaak met peper en zout.

.
4

Meng ondertussen in een kleine kom de boter (zie TIP), de salie en de overige knoflook met een vork. Dep de zeebaarsfilet droog met keukenpapier.

.
5

Verhit in een koekenpan een 1/2 el van de salieboter per persoon op middelhoog vuur en bak de zeebaarsfilet 2 – 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige boter en 1 el water per persoon toe aan de koekenpan en bak nog 1 minuut.

.
6

Serveer de zeebaarsfilet met de aardappelen en de gebakken groenten. Besprenkel met het bakvet uit de koekenpan.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes