Skip to main content
Gebakken zalmfilet met waterkers, cherrytomaten en gnocchi
Gebakken zalmfilet met waterkers, cherrytomaten en gnocchi

Gebakken zalmfilet met waterkers, cherrytomaten en gnocchi

Met een mix van rode, gele en oranje cherrytomaten

3.3
(4,4K)

Heb jij al eens eerder waterkers gegeten? Waterkers kun je rauw eten in een salade, maar kan ook gekookt worden. Vaak wordt waterkers als garnering gebruikt of in een soep verwerkt. Waterkers zou bovendien een afrodisiacum zijn en daarnaast eetlustopwekkend en stofwisseling bevorderend werken. Het schijnt dat een kop van waterkers bovendien goed is tegen chronische huidklachten en blaasklachten. Bijzonder plantje dus!

Allergens:
Gluten
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

125 g

Gekleurde cherrytomaten

250 g

Gnocchi

(Contains: Gluten, Ei, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

1.5 teaspoon

Gedroogde oregano

1 unit

Zalmfilet met huid

(Contains: Vis)

50 g

Waterkers

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories812 kcal
Energy (kJ)3397.4 kJ
Fat38 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate82 g
Dietary Fiber9 g
Protein32 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Wok
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de gnocchi.

Snijd de groenten.
2

Snipper de ui. Snijd de cherrytomaten doormidden.

Kook de gnocchi totdat ze boven komen drijven.
3

Kook de gnocchi in de pan met deksel totdat ze boven komen drijven. Giet af en laat afkoelen door de gnocchi met koud water af te spoelen.

4

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de cherrytomaten toe en roerbak 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de oregano toe en roer door.

5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilet 2 – 3 minuten aan elke kant.

Scheur de waterskers klein en roer door.
6

Scheur de waterkers klein boven de wok of hapjespan en roer door. Voeg vervolgens de gnocchi toe en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de gnocchi over de borden en serveer met de gebakken zalmfilet.
7

Verdeel de gnocchi over de borden en serveer met de gebakken zalmfilet. Besprenkel het gerecht naar wens met extra vierge olijfolie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes