Skip to main content
Gebakken kipfilet met knoflooksperziebonen
Gebakken kipfilet met knoflooksperziebonen

Gebakken kipfilet met knoflooksperziebonen

Met gekookte aardappelen, kappertjes en pompoenpitten

3.9
(341)

Voor de perfecte kipfilet heb je een goede pan nodig: het liefst met een dikke bodem en niet veel groter dan de kip. Is de pan te ruim, dan verbrandt het bakvet voordat de kip gaar is. Je kunt dit voorkomen door tijdens het bakken wat extra vet toe te voegen. Door streng winterweer in Marokko en Egypte zijn er helaas geen snijbonen beschikbaar. In plaats daarvan maak je dit gerecht nu met sperziebonen: die passen ook heel goed bij dit gerecht!

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Knoflookteen

150 g

Gebroken sperziebonen

(May be present: Selderij)

½ unit

Sjalot

100 g

Kipfilet

10 g

Pompoenpitten

(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

10 g

Kappertjes

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2853 kJ
Calories682 kcal
Fat35 g
Saturated Fat12.4 g
Carbohydrate54 g
Sugar4.7 g
Dietary Fiber13 g
Protein30 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 – 12 minuten of tot ze gaar zijn. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Sperziebonen bakken
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook met de sperziebonen10 – 15 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Snijden en inwrijven
3

Snijd ondertussen de sjalot in ringen. Wrijf de kipfilet in met peper en zout.

Bakken
4

Verhit de helft van de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 – 3 minuten per kant. Verlaag het vuur naar middelmatig, voeg de pompoenpitten en de sjalot toe en bak samen nog 4 – 5 minuten of tot de kip gaar is.

Aardappelen mengen
5

Meng de kappertjes met de aardappelen en roer de overige roomboter er voorzichtig door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden. Leg de kipfilet ernaast en garneer met de meegebakken sjalot en pompoenpitten. Serveer met de gebakken sperziebonen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes