Skip to main content
Gebakken kabeljauwfilet met botersaus

Gebakken kabeljauwfilet met botersaus

Met parelcouscous, wortel en tomaat

4.3
(1,5K)

Vandaag staat er een rijkgevulde parelcouscous op het menu, met kabeljauwfilet in de hoofdrol. De kabeljauwfilet in jouw box is gevangen in wateren rond IJsland, met de zogenoemde 'longline methode'. Bij deze duurzame vangstmethode wordt de vis met aparte haakjes gevangen, waardoor er nauwelijks bijvangst is – dat is niet alleen duurzamer, maar het zorgt ook nog eens voor een betere kwaliteit van de vis.

Allergens:
Gluten
Vis
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyHard
Serving amount

½ unit

Wortel

125 g

Rode cherrytomaten

2.5 g

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

2 g

Tuinkers

85 g

Parelcouscous

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

15 g

Rozijnen

(May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

1 unit

Kabeljauwfilet

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Energy (kJ)2908 kJ
Calories695 kcal
Fat22 g
Saturated Fat9.2 g
Carbohydrate83 g
Sugar24.1 g
Dietary Fiber8 g
Protein35 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Cutting Board
Paring Knife
Stove
Oven Dish
Pan with Lid
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de wortel in de lengte doormidden en snijd vervolgens in zeer dunne halve plakken.

Groenten in de oven
2

Leg de wortel in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de olijfolie. Meng goed zodat alle wortel bedekt is met een laagje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster 10 minuten in de oven. Voeg hierna de rode cherrytomaten toe aan de wortel in de ovenschaal, schep om en rooster nog 15 minuten in de oven. Snijd ondertussen de peterselie fijn en knip de tuinkers los.

Parelcouscous koken
3

Verhit de overige olijfolie in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon en de rozijnen toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen. Meng er vervolgens ⅓ van de peterselie door en breng op smaak met peper en zout.

Kabeljauw bakken
4

Smelt ondertussen de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 1 – 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal de kabeljauw uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Bewaar de koekenpan met bakresten.

Botersaus maken
5

Verhit de overige roomboter in de koekenpan met bakresten en voeg 1/3 van de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Serveren
6

Meng de cherrytomaten en wortel door de parelcouscous. Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de tuinkers en de overige peterselie. Leg de kabeljauw erop en schenk de botersaus erover.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes