Je draait voor dit gerecht zelf de balletjes van kipgehakt. Het kipgehakt is voorgekruid met kruiden als tijm, rozemarijn en oregano. De rode pesto komt van Kitchen on a Mission en bevat zongedroogde tomaat, oude kaas en cashewnoten. Wil je meer weten over Kitchen on a Mission? Je leest hun verhaal op ons blog!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Gele paprika
125 g
Rode cherrytomaten
110 g
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
90 g
Fusilli
(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
40 g
Rode pesto
(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)
40 g
Rucolamelange
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
2 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water in een pan met deksel voor de fusilli.
Snijd de paprika in smalle repen. Halveer de cherrytomaten. Draai per persoon 4 balletjes van het kipgehakt.
Kook de fusilli, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de kipgehaktballetjes in 5 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg daarna de gele paprika en ¾ van de cherrytomaten toe en roerbak 4 minuten.
Voeg tenslotte de rode pesto toe en roer goed door. Voeg de fusilli en 1 el kookvocht per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.
Meng de veldslamelange met de overige cherrytomaten, de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout in een saladekom.
Verdeel de pasta over de borden en serveer met de salade.