.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
1 unit
Ui
⅔ unit
Courgette
50 g
Doperwten
5 g
Vers basilicum
(Contains: Selderij)
40 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
10 g
Geroosterde hazelnoten
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
½ unit
Baguette
(Contains: Gluten)
1 tablespoon
Olijfolie
360 milliliters
Water
½ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in grove stukken. Snijd de courgette in halve plakken van 1 - 2 cm dik.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en courgette 3 – 4 minuten. Voeg per persoon: 180 ml water, 1/4 groentebouillonblokje en de doperwten toe en breng, zonder deksel, aan de kook. Kook de soep 5 – 8 minuten. Pureer de soep glad met een staafmixer. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Scheur ondertussen het verse basilicum grof. Verbrokkel de feta. Hak de geroosterde hazelnoten grof.
Verdeel de soep over soepkommen. Garneer de soep met het verse basilicum, de feta en de geroosterde hazelnoten. Snijd de overige baguette van het voorgerecht in plakjes en serveer bij de soep.