Skip to main content
Fondant-aardappelen met kruidensaus
Fondant-aardappelen met kruidensaus

Fondant-aardappelen met kruidensaus

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes

Vul de kersttafel met lekkere bijgerechten om samen te delen.

Allergens:
Amandelnoten
Mosterd
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total50 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

piece

Pomegranate

piece

Onion

100 g

Broccolini

g

Shaved almonds

(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

piece

Lemon

g

Potatoes

piece

Garlic

g

Fresh basil, chives & flat leaf parsley

1.25 g

Fresh thyme

(May be present: Selderij)

g

Butter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

tablespoon

Balsamic vinegar

tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

milliliters

Low sodium vegetable stock

tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2801 kJ
Calories669 kcal
Fat41 g
Saturated Fat10.9 g
Carbohydrate60.9 g
Sugar15.7 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein10.4 g
Salt0.8 g
Potassium41.3 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

High-Sided Bowl
Immersion blender
Tall-Sided Pan
Pan
Oven Dish
Wok or sautépan
Wok or sautépan

Cooking Steps

Garnituur voorbereiden
1
  • Voeg aan een hoge kom het verse basilicum en de bieslook en bladpeterselie toe. Halveer de citroen en voeg 1/2 tl citroensap per persoon toe. Voeg de mayonaise toe, breng op smaak met peper en zout en meng met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Rol al duwend de granaatappel over het aanrecht tot je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Voeg het amandelschaafsel toe en rooster 2 - 3 minuten, of tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en houd apart.
Fondant-aardappelen voorbereiden
2
  • Was de vastkokende aardappelen. Snijd de uiteinden aan de lange zijde eraf, deze gebruik je niet. Snijd vervolgens in tonnetjes van ongeveer 2 - 3 cm dik.
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de aardappeltonnetjes erin. Bak de aardappeltonnetjes in 2 - 3 minuten per kant goudbruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
  • Verdeel de aardappelen over de bodem van een ovenschaal en bewaar afgedekt tot gebruik.
Broccolini voorbereiden
3
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de broccolini. Kook de broccolini 3 - 5 minuten en giet af (zie Tip).
  • Spoel de broccolini af met koud water.
  • Snijd de rode ui in partjes.

Tip: Met deze bereiding behoudt de broccolini haar bite. Heb je liever geen bite? Kook de broccolini dan 7 - 8 minuten.

Fondant-aardappelen bakken
4
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon. Roer de knoflook door de bouillon.
  • Giet de bouillon over de aardappelen heen en bak 30 - 40 minuten in de oven.
Ui bakken
5
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Blus de ui af met 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Voeg vervolgens 1 el honing per persoon toe en laat 1- 2 minuten inkoken.
Serveren
6
  • Verhoog het vuur vlak voor serveren naar hoog, voeg de broccolini en tijmtakjes toe en roerbak 3 - 5 minuten mee met de ui. Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Leg de broccolini in een mooie schaal en garneer met de granaatappelpitjes en het amandelschaafsel.
  • Haal de fondant-aardappelen uit de oven, leg op een mooi bord of een plank en besprenkel met een deel van de kruidensaus.
  • Serveer de overige kruidensaus ernaast. 

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn