Skip to main content
Fettuccine met warmgerookte makreel, crème fraîche, verse oregano en cherrytomaten
Fettuccine met warmgerookte makreel, crème fraîche, verse oregano en cherrytomaten

Fettuccine met warmgerookte makreel, crème fraîche, verse oregano en cherrytomaten

4.0
(1,1K)

In de rokerij wordt de versgevangen makreel schoongemaakt en een nacht gepekeld in zout water. Hierna wordt de vis op ambachtelijke wijze warmgerookt bij een temperatuur van circa 80 graden. Makreel is rijk aan omega 3-vetzuren en daardoor een gezonde vis.

Allergens:
Vis
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Gerookte makreel

(Contains: Vis)

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

2 sprig

Verse oregano

½ unit

Rode paprika

125 g

Rode cherrytomaten

90 g

Fettuccine

(Contains: Gluten)

2 tablespoon

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

to taste

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3226 kJ
Calories771 kcal
Fat38 g
Saturated Fat13.9 g
Carbohydrate77 g
Sugar9.8 g
Dietary Fiber7 g
Protein28 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Haal de makreel alvast uit de koelkast. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fettuccine. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd of hak de blaadjes fijn. Snijd de paprika in blokjes en halveer de cherrytomaten.

Pasta koken
2

Kook de fettuccine, afgedekt, 10 – 12 minuten, bewaar wat kookvocht en giet daarna af.

Fruiten
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot, knoflook en oregano 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika en cherrytomaten toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten (zie tip!).

Makreel verdelen
4

Verdeel ondertussen de makreel, met een vork, in kleine stukken.

Mengen
5

Voeg de crème fraîche en 25 ml kookvocht van de pasta per persoon toe aan de groenten en laat 1 minuut koken. Roer daarna de fettuccine en het grootste deel van de makreel erdoor.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en verdeel de overige makreel erover.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes