Skip to main content
Caserecce met Jack’s witte tonijn in romatomatensaus

Caserecce met Jack’s witte tonijn in romatomatensaus

Echte Italiaanse pastagerechten worden bereid met een minimum aan ingrediënten. Toch hebben deze gerechten een maximum aan smaak. Zo ook dit pastagerecht, boordevol pure smaken. De saus maak je met romatomaten van Hollandse bodem, sjalot en oregano. Doordat je de tomaten bakt, krijgen ze een zoete smaak.

Allergens:
Vis
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

3 unit

Pruimtomaat

1 unit

Tonijn in olijfolie

(Contains: Vis)

90 g

Volkoren casarecce

(Contains: Gluten)

10 g

Pijnboompitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

4 leaves

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

to taste

Extra vierge olijfolie

Nutrition Values

/ per serving
Calories699 kcal
Energy (kJ)2925 kJ
Fat25 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate76 g
Dietary Fiber12 g
Protein36 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Knife
Pan with Lid
Casserole
Immersion blender

Cooking Steps

Snijd de tomaten in blokjes
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de caserecce. Snijd de sjalot in halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de romatomaten in blokjes en laat de tonijn uitlekken.

2

Kook de caserecce, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af

3

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de roomboter in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de romatomaten, oregano en zwarte balsamicoazijn toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, dek de pan af en laat 5 minuten zachtjes koken.

Pureer tot een gladde saus
5

Haal de pan van het vuur, schenk over in een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Schenk de saus terug in de pan, voeg de tonijn toe en verhit nog 1 minuut. Voeg daarna de caserecce toe en breng op smaak met peper en zout.

Scheur de basilicum klein over de borden
6

Verdeel de caserecce over de borden. Scheur de basilicum klein boven de borden, bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes