De Italianen staan bekend om hun eenvoudige, maar smaakvolle pasta's. Het recept van vanavond is daar een goed voorbeeld van. Ga jij voor echt Italiaans genieten? Dek de tafel dan op z'n Italiaans: leg alleen een vork neer als bestek. Buon appetito!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Courgette
125 g
Rode cherrytomaten
½ unit
Knoflookteen
90 g
Casarecce
(Contains: Gluten May be present: Soja, Ei, Mosterd, Lupine)
10 g
Pompoenpitten
(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
40 g
Groene pesto
(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)
25 g
Grana padano-vlokken
(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei)
½ tablespoon
Olijfolie
¾ teaspoon
Rode wijnazijn
to taste
Peper en zout
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. • Schaaf de courgette met een dunschiller in de lengte in dunne linten. • Halveer de cherrytomaten. • Pers of snijd de knoflook fijn.
• Kook de casarecce, afgedekt, in 10 –12 minuten gaar. Giet daarna af. Verhit een hapjespan of diepe koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. • Verhit de olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de cherrytomaten en de courgettelinten toe en bak 4 – 5 minuten.
• Meng de groene pesto en de rodewijnazijn door de groenten en schep goed om. • Voeg de casarecce toe aan de groenten, roer door en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.
• Verdeel de pasta over de borden. • Garneer met de grana padano en de pompoenpitten.