Voor dit heerlijk romige gerecht met spinazie gebruik je casarecce, een pastasoort die oorspronkelijk uit Sicilië komt. De vorm van deze pasta houdt de saus goed vast, wat zorgt voor een smaakvolle combinatie bij elke hap.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
125 g
Rode cherrytomaten
90 g
Casarecce
(Contains: Gluten May be present: Soja, Ei, Mosterd, Lupine)
100 g
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
1 teaspoon
Paprikapoeder
50 milliliters
Kookroom
(Contains: Melk (inclusief lactose))
100 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
• Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel. • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. • Halveer de rode cherrytomaten. • Kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
• Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel. • Rul het kipgehakt 5 minuten op middelhoog vuur. • Voeg halverwege de ui en de knoflook toe. • Voeg de cherrytomaten, het paprikapoeder en de kookroom toe en verwarm het geheel 2 minuten.
• Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan en roerbak tot de blaadjes geslonken zijn. • Breng op smaak met peper en zout.
• Verdeel de casarecce over de borden en schep de saus erover.