Skip to main content
Bulgur met runderworst van Belgisch Blauwe en knapperige pistachenoten
Bulgur met runderworst van Belgisch Blauwe en knapperige pistachenoten

Bulgur met runderworst van Belgisch Blauwe en knapperige pistachenoten

4.0
(657)

De bulgur combineer je met zoete pruimen, pistachenoten en een runderworst van Belgisch Blauwe. Het Belgisch Blauwe runderras, ook wel Belgisch Witblauwe genoemd, stamt oorspronkelijk uit het Zuidoosten van België en dankt haar naam aan de witte vacht met blauwe of zwarte vlekjes.

Allergens:
Gluten
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Prei

1 unit

Tomaat

20 unit

Gedroogde pruimen

85 g

Volkoren bulgur

(Contains: Gluten May be present: Soja)

10 g

Pistachenoten

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

1 unit

Belgisch Blauwe runderworst

30 g

Veldsla

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3280 kJ
Calories784 kcal
Fat32 g
Saturated Fat9.4 g
Carbohydrate78 g
Sugar18.4 g
Dietary Fiber17 g
Protein42 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Groente snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur en pruimen. Snijd de prei in fijne ringen en tomaat in blokjes. Snijd de gedroogde pruimen in stukjes.

Bulgur koken
2

Voeg de pruimen en bulgur toe aan de bouillon en kook de bulgur en pruimen, afgedekt, 15 - 17 minuten. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen en voeg in de laatste minuut de tomaat toe.

Pistachenoten hakken
3

Hak ondertussen de pistachenoten grof.

Runderworst bakken
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de runderworst 2 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Voeg de prei toe, breng op smaak met peper en zout en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten op middellaag vuur.

Op smaak brengen
5

Scheur ondertussen de veldsla klein. Haal de runderworst uit de pan en voeg de bulgur, zwarte balsamicoazijn en de helft van de veldsla toe aan de wok op hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de overige veldsla over de borden. Verdeel de bulgur en runderworst over de veldsla en garneer met de pistachenoten

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes