Skip to main content
Broodje kalkoengyros met aioli
Broodje kalkoengyros met aioli

Broodje kalkoengyros met aioli

met Turkse pide en een frisse salade

4.2
(1,6K)

Gyros is de Griekse variant van shoarma. Met kruiden als kardemom, komijn, oregano en tijm geef je een originele twist aan deze zelfgemaakte fastfoodklassieker.

Allergens:
Gluten
Ei
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

100 g

Kalkoengyros

1 unit

Turks broodje

(Contains: Gluten May be present: Ei, Melk (inclusief lactose), Noten, Soja, Sesamzaad, Lupine)

¼ tube

Little gem

½ unit

Wortel

½ unit

Tomaat

¼ unit

Komkommer

25 g

Aioli

(Contains: Ei, Mosterd May be present: Melk (inclusief lactose), Soja, Sesamzaad, Lupine, Gluten, Mollusques, Selderij, Vis, Schaaldieren)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3027 kJ
Calories724 kcal
Fat40 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate58 g
Sugar11 g
Dietary Fiber7 g
Protein29 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Grater
Salad Bowl

Cooking Steps

Kalkoengyros bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in fijne ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak de kalkoengyros met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar.

Raspen
2

Bak de Turkse pide 5 - 8 minuten in de oven.Houd per persoon 2 bladen botersla apart, snijd de overige botersla fijn. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.

Beleggen
3

Snijd het broodje open en besmeer met aioli.Beleg met de bladen botersla, enkele plakjes tomaat en komkommer, wat rauwe rode ui en geraspte wortel. Meng de overige groenten en gesneden botersla in een saladekom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1tl wittewijnazijn, peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de broodjes over de borden. Schep de kalkoengyros erop. Serveer met de overige salade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes