
Gyros is de Griekse variant van shoarma. Met kruiden als kardemom, komijn, oregano en tijm geef je een originele twist aan deze zelfgemaakte fastfoodklassieker.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
100 g
Kalkoengyros
1 unit
Turks broodje
(Contains: Gluten May be present: Ei, Melk (inclusief lactose), Noten, Soja, Sesamzaad, Lupine)
¼ tube
Little gem
½ unit
Wortel
½ unit
Tomaat
¼ unit
Komkommer
25 g
Aioli
(Contains: Ei, Mosterd May be present: Melk (inclusief lactose), Soja, Sesamzaad, Lupine, Gluten, Mollusques, Selderij, Vis, Schaaldieren)
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in fijne ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak de kalkoengyros met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar.

Bak de Turkse pide 5 - 8 minuten in de oven.Houd per persoon 2 bladen botersla apart, snijd de overige botersla fijn. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.

Snijd het broodje open en besmeer met aioli.Beleg met de bladen botersla, enkele plakjes tomaat en komkommer, wat rauwe rode ui en geraspte wortel. Meng de overige groenten en gesneden botersla in een saladekom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1tl wittewijnazijn, peper en zout.

Verdeel de broodjes over de borden. Schep de kalkoengyros erop. Serveer met de overige salade.