Skip to main content
Bavette met krieltjes
Bavette met krieltjes

Bavette met krieltjes

en een groentestoof van rode ui, peen en groene paprika

3.8
(433)

Je maakt een Franse ratatouille door de groenten te stoven in tomatentapenade en groentebouillon. De ratatouille serveer je met bavette, een mals stukje rundvlees met een stevige smaak, afkomstig van het Blonde d' Acquitaine ras. Een bavette kan net als een biefstuk rood gegeten worden. Maar de structuur van het vlees is een stuk steviger en vleziger. Wanneer je een bavette te lang bakt, wordt het vlees snel droog.

Allergens:
Vis
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Krieltjes

½ unit

Rode ui

⅓ unit

Peen

½ unit

Groene paprika

40 g

Tomatentapenade

(Contains: Vis)

1 unit

Bavette van Blonde d'Aquitaine

Not included in your delivery

100 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories778 kcal
Energy (kJ)3255 kJ
Fat38 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate72 g
Sugar12.1 g
Dietary Fiber10 g
Protein33 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Bereid de bouillon. Was de krieltjes en snijd doormidden. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en bestrooi met peper en zout (zie tip).

Groenten snijden
2

Snipper ondertussen de rode ui en snijd de peen klein. Snijd de groene paprika in kleine blokjes.

Groenten stoven
3

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de peen, paprika, bouillon, zwarte balsamicoazijn en de tomatentapenade toe en breng aan de kook. Laat de ratatouille, afgedekt, 5 minuten koken op laag vuur.

Op smaak brengen
4

Haal de deksel van de pan en kook nog 5 minuten zodat het vocht deels verdampt. Breng op smaak met peper en zout.

Bavette bakken
5

Wrijf de bavette in met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan op hoog vuur en wacht totdat de koekenpan heet is. Leg vervolgens de bavette in de koekenpan en bak de bavette 1 – 2 minuten aan elke kant (of langer naar smaak). Haal de bavette uit de pan en laat, ingepakt in aluminiumfolie, 2 minuten rusten (zie tip).

Serveren
6

Verdeel de ratatouille en de krieltjes over de borden en serveer met de bavette.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes