Twintig minuten, vier stappen, lekker makkelijk en heerlijk oosters van smaak: dat is deze bami in een notendop. De kip hebben we vast voor je gekruid met vijfkruidenpoeder. Dit is een kruidenmengsel uit de oosterse keuken dat vijf smaken combineert: zoet, zout, zuur, bitter en pittig.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Rode peper
½ unit
Knoflookteen
100 g
Kippendijstukjes
200 g
Groentemix
(May be present: Selderij)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
75 g
Noedels
(Contains: Gluten)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
1 tablespoon
Ketjap manis
to taste
Peper en zout
• Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. • Pers de knoflook of snijd fijn.
• Verhit de zonnebloemolie in een wok met deksel en bak de kippendijreepjes 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. • Voeg de rode peper, knoflook en groentemix toe. • Voeg de sojasaus en ketjap toe en bak, afgedekt, 5 – 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
• Breek ondertussen de noedels boven de pan met deksel en kook, afgedekt, 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af. • Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
• Verdeel het gerecht over de borden en voeg ketjap naar smaak toe.