Met zoete ketjap en zoute sojasaus in je keukenkastje heb je altijd de basis voor een Aziatische roerbak in huis. Voeg daar wat rode peper en verse groenten aan toe en je kunt al bijna aan tafel! Vandaag maak je er een razendsnelle Aziatische bami mee, boordevol verse roerbakgroenten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Rode peper
½ unit
Knoflookteen
100 g
Gemarineerde kipfiletreepjes
200 g
Groentemix
(May be present: Selderij)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
75 g
Noedels
(Contains: Gluten)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
1 tablespoon
Ketjap manis
to taste
Peper en zout
• Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
• Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel. • Bak gemarineerde kipfiletreepjes 5 minuten op middelhoog vuur. • Voeg de rode peper, knoflook en groentemix toe. • Voeg de sojasaus en ketjap toe en bak, afgedekt, 4 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
• Breek ondertussen de noedels boven de pan met water en kook, afgedekt, 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af. • Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
• Verdeel het gerecht over de borden en voeg eventueel extra ketjap naar smaak toe.