Skip to main content
Zeebaars met oranje bospeen en groene bieslook

Zeebaars met oranje bospeen en groene bieslook

3.5
(283)

Doe op iedere zeebaars een beetje bieslook-crèmesaus.

Allergens:
Vis
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Peen

250 g

Vastkokende aardappelen

5 unit

Verse bieslook

(May be present: Selderij)

1 unit

Zeebaarsfilet met huid

(Contains: Vis)

2 tablespoon

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories506 kcal
Energy (kJ)2117.1 kJ
Fat14 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate60 g
Dietary Fiber10 g
Protein30 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Verwarm de oven op 220 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen en aardappelen (nicola).

Kook de peen en aardappelen.
2

Snijd de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens in kwarten. Schil of was de aardappelen grondig, snijd in de lengte doormidden en daarna in lange smalle parten. Kook de bospeen en aardappelen samen, in de pan met deksel, 10 minuten. Giet daarna af.

3

Verdeel vervolgens de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en bak 15 minuten in de oven.

4

Snijd of knip ondertussen de bieslook klein.

Bak de zeebaars.
5

Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de zeebaars 2 – 3 minuten per kant.

Roer de crème fraîche en bieslook door het bakvet van de vis.
6

Haal de pan van het vuur en haal de zeebaars uit de pan. Roer de crème fraîche, mosterd en bieslook door het bakvet van de vis.

Serveer met de bieslooksaus.
7

Verdeel de zeebaars, bospeen en aardappelen over de borden en serveer met de bieslook-crèmesaus.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes