Deze wraps staan zo op tafel. Door de gekleurde peen kort in de oven te roosteren met wat olie wordt deze zoeter en smeuïger maar toch ook knapperig. De komkommersaus is heerlijk fris door de yoghurt die je gebruikt. Een mooie tegenhanger voor het Mexicaans gekruide kipgehakt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Gekleurde wortelmix
½ unit
Knoflookteen
unit
Komkommer
leaves
Verse munt
(May be present: Selderij)
g
Volle yoghurt
(Contains: Melk (inclusief lactose))
g
Kipgehakt met Mexicaanse kruiden
unit
Witte tortilla
(Contains: Gluten)
tablespoon
Olijfolie
to taste
Sambal
to taste
Peper en zout
• Verwarm de oven voor op 200 graden. • Meng de gekleurde peen in een ovenschaal met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. • Bak de peen 10 – 15 minuten. Schep halverwege om.
• Pers de knoflook of snijd fijn • Snijd de komkommer in kleine blokjes. • Hak de munt grof. • Meng in een kom de knoflook, de munt en de komkommer met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
• Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak het kipgehakt in 3 – 4 minuten los. Breng op smaak met peper en zout. • Verpak de tortillawraps in aluminumfolie en leg ze de laatste 3 minuten bij de peen in de oven.
• Beleg de tortillawraps met de peen, het kipgehakt en een groot deel van de yoghurt-komkommersaus. • Serveer met de overige yoghurt-komkommersaus en een beetje sambal naar smaak.