Skip to main content
Warmgerookte zalm met pastinaak en citroen
Warmgerookte zalm met pastinaak en citroen

Warmgerookte zalm met pastinaak en citroen

Met gigli, een pastasoort die oorspronkelijk uit Florence komt

3.3
(2,9K)

Warmgerookte zalm is een bijzonder product. Wat het zo bijzonder maakt lees je op ons blog. Je serveert de vis met pastinaakslierten. Dit ziet er niet alleen lekker uit, maar het gaart op deze manier ook lekker snel. De pastasoort in dit gerecht, gigli, wordt ook campanelle genoemd en komt van het Italiaanse woord voor lelie.

Allergens:
Gluten
Vis
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

125 g

Pastinaak

¼ unit

Citroen

90 g

Gigli

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

80 g

Gerookte makreel

(Contains: Vis)

40 g

Veldsla

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Extra vierge olijfolie

unit

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories650 kcal
Energy (kJ)2720 kJ
Fat17 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate84 g
Dietary Fiber11 g
Protein35 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de gigli.

Schil de pastinaak met een dunschiller of kaasschaaf en schaaf in lange linten.
2

Snipper de ui. Schil de pastinaak met een dunschiller of kaasschaaf en schaaf in lange linten. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.

3

Kook de gigli in de pan met deksel, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet vervolgens af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Bak de ui en pastinaaklinten.
4

Smelt ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan of met deksel op middelmatig vuur en bak de ui en pastinaaklinten met 1 tl citroenrasp per persoon en 2 el water per persoon, afgedekt, 6 - 8 minuten.

5

Verwijder ondertussen de huid van de zalm en snijd in blokjes.

Besprenkel met citroensap.
6

Voeg de gigli en ¾ van de zalm toe aan de wok of hapjespan. Besprenkel met 2 el citroensap per persoon, 1 el kookvocht per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak. Bestrooi met peper en zout.

Garneer met de overige zalm.
7

Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige zalm en serveer met de veldsla. Besprenkel de veldsla naar smaak met extra vierge olijfolie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes