Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano

Burrata bestaat uit een zakje van mozzarella gevuld met een mengsel van room en fijngesneden mozzarella. Vroeger was het dé manier om restjes mozzarella op te maken.

Allergens:
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Ei
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Carrot

1.5 stalk

Celery

(Contains Selderij)

100 g

Passata

½ piece

Garlic

½ bulb(s)

Burrata

(Contains Melk (inclusief lactose))

2.5 g

Fresh basil

(May be present Selderij)

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Melk (inclusief lactose))

1 piece

Pork sausage with marjoram & garlic

½ sachet(s)

Italian seasoning

125 g

Fresh spaghetti

(Contains Ei, Tarwe)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ teaspoon

Sugar

50 milliliters

Low sodium beef stock

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3978 kJ
Calories951 kcal
Fat45.9 g
Saturated Fat23.5 g
Carbohydrate91.3 g
Sugar14.7 g
Dietary Fiber7.9 g
Protein39.2 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. Snijd de wortel en selderij in kleine blokjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, wortel, selderij en knoflook 3 - 4 minuten.
  • Knijp het worstvlees uit het vel boven de hapjespan. Bak het vlees in 2 - 4 minuten los met een spatel. 
Saus maken
2
  • Bereid de bouillon.
  • Voeg de passata en Italiaanse kruiden toe aan de hapjespan samen met per persoon: 50 ml bouillon, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl suiker.
  • Roer goed door en laat, afgedekt, 12 - 15 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Scheur de basilicumblaadjes van de stelen en bewaar de blaadjes apart. Snijd de basilicumstelen fijn en roer door de saus.
Kook de pasta
3
  • Rasp de Parmigiano Reggiano fijn. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
  • Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta 4 - 6 minuten.
  • Bewaar wat van het kookvocht. Giet de pasta af en voeg toe aan de hapjespan met saus. 
  • Meng goed door. Voeg wat van het kookvocht toe indien nodig.
Serveren
4
  • Serveer de pasta over diepe borden.
  • Top af met de burrata en besprenkel met extra vierge olijfolie.
  • Garneer met het basilicum en de Parmigiano Reggiano.