Wist je dat deze penne voor 100% uit volkoren tarwegriesmeel bestaan?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
150 g
Sperziebonen
90 g
Volkoren penne
(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)
100 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
5 g
Verse munt
(May be present: Selderij)
25 g
Kruidenroomkaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Geraspte pecorino
(Contains: Melk (inclusief lactose))
¼ unit
Rode peper
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zou aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.
Kook de penne 10 - 12 minuten in de pan met deksel.Voeg de sperziebonen toe en kook 8 - 10 minuten mee, afhankelijk van hoe gaar jij je groenten graag eet.Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn.
Pluk ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd de blaadjes fijn.Verhit, wanneer de pasta en sperziebonen nog ongeveer 5 minuten moeten koken, 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en 1/4 rode peper per persoon 3 - 4 minuten aan.Voeg de spinazie toe en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de penne en sperziebonen toe aan de hapjespan.Doe ook de kruidenroomkaas, de helft van de verse munt, de helft van de pecorino en per persoon 1/2 el wittewijnazijn en 3 el kookvocht bij de pasta.Meng goed en breng op smaak met peper en zout.Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de pecorino en verse munt.