Volkoren fusilli met champignonroomsaus
Volkoren fusilli met champignonroomsaus

Volkoren fusilli met champignonroomsaus

met bospaddenstoelenpesto, prei en geraspte kaas

Pecorino is een schapenkaas en heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.

Tags:
Veggie
Family
Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Wholewheat fusilli

(Contains: Tarwe May be present: Ei, Lupine, Mosterd, Soja)

25 g

Grated mature cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

20 g

Wild mushroom pesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten May be present: Noten, Pinda's)

75 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ piece

Onion

65 g

Mushrooms

½ piece

Leek

10 g

Grated Pecorino DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ piece

Garlic

½ sprig

Fresh rosemary

Not included in your delivery

¼ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Mustard

½ piece

Low sodium mushroom or vegetable stock cube

½ teaspoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories865 kcal
Energy (kJ)3620 kJ
Fat47.3 g
Saturated Fat22.4 g
Carbohydrate75.2 g
Sugar14.8 g
Dietary Fiber12 g
Protein28.8 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de takjes van de rozemarijn en snijd grof.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Halveer de prei in de lengte en snijd vervolgens in halve ringen.
Pasta koken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel.
  • Bewaar 40 ml kookvocht per persoon. Houd eventueel wat extra kookvocht apart om later de saus mee te verdunnen.
  • Giet de pasta af.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en prei 1 - 2 minuten. Voeg de champignons en de knoflook toe en bak 2 - 4 minuten verder.

Weetje: Wist je dat 100 gram prei je meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.

Saus maken
3
  • Blus af met 40 ml kookvocht per persoon. Voeg de rozemarijn en per persoon: 1/2 el mosterd en 1/4 el wittewijnazijn toe. 
  • Voeg de kookroom toe, meng de saus erdoor en laat 6 - 8 minuten inkoken tot de gewenste dikte (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg eventueel wat extra kookvocht toe als de saus te snel inkookt.

Serveren
4
  • Voeg de fusilli, de helft van de belegen kaas en de pecorino toe aan de saus in de hapjespan en meng goed door.
  • Meng in een kleine kom de bospaddenstoelenpesto met 1/2 tl extra vierge olijfolie per persoon.
  • Verdeel de pasta met champignonroomsaus over diepe borden. 
  • Besprenkel de pasta met de bospaddenstoelenpesto en garneer met de overige belegen kaas.