In dit frisse gerecht combineer je verse ravioli van het Italiaanse familiebedrijf De Pastafabriek met een verse pesto. De pesto maak je zelf van verse munt, basilicum, hazelnoten, citroen en parmigiano reggiano. Een pesto is zo gemaakt en zorgt voor heel veel smaak. Het leuke is dat je er eindeloos mee kunt variëren, niet alleen met de kruiden, maar ook met de noten – hazelnoten in dit geval!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
⅓ unit
Komkommer
100 g
Venkel
¼ unit
Citroen
10 g
Verse basilicum en munt
10 g
Geroosterde hazelnoten
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
½ unit
Knoflookteen
12 g
Parmigiano reggiano-vlokken
(Contains: Melk (inclusief lactose))
125 g
Ravioli met aardappel, doperwten en peterselie
(Contains: Ei, Gluten)
25 g
Doperwten
80 g
Gerookte kipfilet
1 tablespoon
Witte balsamicoazijn
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Honing
2 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Schaaf de komkommer in linten met een kaasschaaf of dunschiller. Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd of schaaf ook de venkel in flinterdunne plakken. Snijd het eventuele venkelloof fijn en bewaar voor garnering.
Maak in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie en honing. Breng op smaak met peper en zout. Schep de venkel en komkommer erdoor en zet apart. Schep af en toe om, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook.
Snijd ondertussen de citroen in parten. Haal de blaadjes munt van de takjes. Meng voor de pesto in een hoge kom de verse muntblaadjes, de basilicumtakjes en -blaadjes, hazelnoten, knoflookteen, de olijfolie en parmigiano reggiano met 1 el water per persoon. Knijp 1 citroenpartje per persoon uit boven de kom en mix het geheel met een staafmixer. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Kook de ravioli en de doperwten, afgedekt, in 4 – 6 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Snijd ondertussen de gerookte kipfilet in dunne plakken.
Meng de hazelnootpesto door de ravioli en doperwten en verdeel over de borden. Leg de kipfiletplakken erbovenop en serveer met de salade. Garneer met het eventuele venkelloof en de overige citroenparten.