Skip to main content
Verse pappardelle met garnalen

Verse pappardelle met garnalen

met doperwten en ricotta-preisalade

4.4
(84)

Pappardelle komt waarschijnlijk van het Italiaanse woord pappare, wat zoiets als schrokken betekent. En dat is precies waar dit zomerse gerecht tot aanzet, zo lekker is het. Maar probeer ervan te genieten als een echte Italiaan: dek de tafel (zo mogelijk buiten) met alleen een vork, zo weet je zeker dat je er de tijd voor neemt die het verdient. Buon appetito!

Allergens:
Noten
Schaaldieren
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Prei

1 unit

Knoflookteen

10 g

Geroosterde hazelnoten

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

120 g

Garnalen

(Contains: Schaaldieren)

125 g

Verse pappardelle

(Contains: Ei, Gluten)

25 g

Doperwten

½ unit

Citroen

40 g

Ricotta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

20 g

Rucola

(May be present: Selderij)

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

to taste

Extra vierge olijfolie

Nutrition Values

Energy (kJ)3506 kJ
Calories838 kcal
Fat38 g
Saturated Fat13.1 g
Carbohydrate78 g
Sugar7.3 g
Dietary Fiber8 g
Protein40 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Prei stoven
1

Snijd de prei in stukken van 10 cm lang. Halveer in de lengte en snijd in stroken van 1/2 cm breed. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op laag vuur. Bak de helft van de knoflook 1 – 2 minuten en voeg de prei toe. Bak de prei 3 – 4 minuten. Voeg daarna 1 el water per persoon toe en laat, afgedekt, nog 8 – 10 minuten zachtjes stoven.

Hazelnoten roosteren
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pappardelle en doperwten. Hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten, tot ze bruin worden. Haal ze uit de pan en bewaar apart.

Garnalen bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Bak de overige knoflook en de garnalen 3 – 4 minuten.

Pappardelle en doperwten koken
4

Kook de pappardelle en doperwten samen 4 – 6 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en houd een klein deel van de doperwten apart voor de garnering. Meng de papardelle met 1/2 el olijfolie per persoon. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in kwarten. Meng in een kleine kom de ricotta met het citroensap en flink wat peper en zout.

Mengen
5

Voeg de garnalen, papardelle en het ricottamengsel toe aan de prei en meng goed. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Serveren
6

Leg de rucola aan de zijkant van de borden en leg de papardelle in het midden. Garneer het gerecht met de achtergehouden doperwten en de geroosterde hazelnoten. Serveer met de citroenpartjes. Besprenkel met extra vierge olijfolie, peper en zout naar smaak.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes