Skip to main content
Vega-gehaktschotel met aardappelpuree
Vega-gehaktschotel met aardappelpuree

Vega-gehaktschotel met aardappelpuree

Met spitskool en prei

3.6
(124)

Dit is een klassieke gehaktschotel met prei, maar dan vegetarisch en met een lekker veel kerrie – een mix van verschillende specerijen. De extra romige aardappelpuree met een knapperig kaaskorstje combineert heerlijk met het hartige vegetarische gehakt.

Allergens:
Soja
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

100 g

Prei

½ pack

Vegetarisch gehakt

(Contains: Soja)

1.5 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains: Selderij, Mosterd)

150 g

Spitskool

250 g

Kruimige aardappelen

40 g

Geraspte belegen kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

2 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

¼ teaspoon

Witte balsamicoazijn

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Mosterd

¾ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3833 kJ
Calories916 kcal
Fat51 g
Saturated Fat27.1 g
Carbohydrate64 g
Sugar15.6 g
Dietary Fiber14 g
Protein42 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Stove
Pan with Lid
Oven Dish

Cooking Steps

Gehakt bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui en snijd de prei in dunne halve ringen. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak het gehakt in 3 minuten los. Breng op smaak met peper en zout (zie tip). Haal het gehakt uit de hapjespan en bewaar apart.

Groenten stoven
2

Voeg de prei en het kerriepoeder toe aan dezelfde hapjespan en roerbak 2 minuten. Voeg de witte balsamicoazijn toe en meng de spitskool door de prei, bak nog 3 minuten. Schenk 1 el water per persoon in de hapjespan, zet het vuur middellaag en laat, afgedekt, 10 – 15 minuten zachtjes koken.

Aardappelen koken
3

Schil ondertussen de aardappelen (frieslander) en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Puree stampen
4

Vet ondertussen een ovenschaal in met een beetje roomboter. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg de overige roomboter en een klein scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.

In de oven
5

Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van de ingevette ovenschaal. Bedek het gehakt met het prei-spitskoolmengsel en vervolgens met de aardappelpuree. Bestrooi met de geraspte belegen kaas en bak de gehaktschotel 5 – 10 minuten hoog in de oven, of tot hij goudbruin is.

Serveren
6

Verdeel de gehaktschotel over de borden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes