Skip to main content
Varkenshaas in spek met frisse citroendressing
Varkenshaas in spek met frisse citroendressing

Varkenshaas in spek met frisse citroendressing

met krieltjes, kruidenmayonaise en sperziebonen

4.5
(74)

Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol B-vitaminen - perfect voor een gebalanceerde maaltijd dus!

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2.5 g

Fresh thyme

(May be present: Selderij)

250 g

Baby potatoes

150 g

Green beans

½ piece

Onion

½ piece

Lemon

2 slice

Bacon

5 g

Fresh chives, dill & flat leaf parsley

1 piece

Pork tenderloin

(May be present: Selderij, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Soja)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Mustard

¼ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3753 kJ
Calories897 kcal
Fat51.5 g
Saturated Fat12.4 g
Carbohydrate64.7 g
Sugar10.6 g
Dietary Fiber15.9 g
Protein40.6 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Baking Sheet with Baking Paper
•Pan with Lid
•Small Bowl
•Oven Dish
•Tall-Sided Pan
•Paper Towel

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Ris de blaadjes van de tijm. Was de krieltjes en snijd doormidden. Leg op een bakplaat met bakpapier en meng met de tijm en 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6, wat onder andere belangrijk is voor de stofwisseling.

Snijden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de ui in halve ringen. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit in een kleine kom. Kook de sperziebonen, afgedekt, 6 - 8 minuten. De sperziebonen hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Giet af in een vergiet en spoel met koud water.

Varkenshaas bakken
3

Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Wikkel de varkenshaas in het ontbijtspek. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas in 3 - 4 minuten rondom bruin. Haal de varkenshaas uit de koekenpan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie. Bak de varkenshaas de laatste 10 - 12 minuten met de krieltjes mee in de oven.

Dressing maken
4

Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 tl citroenrasp, 1/2 tl mosterd, 1 tl honing, 1/2 el citroensap en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en zet apart. Snijd de bieslook, dille en peterselie fijn. Meng in een tweede kom de de verse kruiden met de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. 

Sperziebonen bakken
5

Bak in dezelfde koekenpan van het vlees de ui en sperziebonen 4 - 6 minuten, of tot de groenten gaar zijn. Haal de koekenpan van het vuur en meng 1 el citroendressing per persoon door de groenten.

Serveren
6

Verdeel de varkenshaas, krieltjes en groenten over de borden. Schenk de overige citroendressing over de varkenshaas (zie Tip). Serveer de mayonaise met verse kruiden bij de krieltjes. 

Tip: Houd je van de frisse toets van citroenrasp? Garneer het gerecht dan met het overige citroenrasp naar smaak.

This week's must-try HelloFresh recipes