Skip to main content
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli

4.6
(702)

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken en je kunt het zelfs rosé eten.

Allergens:
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

65 g

Chestnut mushrooms

160 g

Broccoli

1 piece

Garlic

6 slice

Bacon

1 piece

Pork tenderloin

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

2.5 milliliters

Sesame oil

(Contains: Sesamzaad)

100 milliliters

Organic heavy cream

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

5 milliliters

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories1179 kcal
Energy (kJ)4935 kJ
Fat80 g
Saturated Fat41 g
Carbohydrate55 g
Sugar7 g
Dietary Fiber11.4 g
Protein52 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Koken
1

Verwarm de oven op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Snijd ondertussen de kastanjechampignons in plakjes.

Broccoli roosteren
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, 4 minuten. Pers de knoflook of snijd fijn. Giet de broccoli af en meng in een kom met de olijfolie, de helft van de knoflook, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster de broccoli 10 - 12 minuten in de oven, of tot de broccoli bruin kleurt. Schep af en toe om.

Varkenshaas bakken
3

Wikkel het ontbijtspek om de varkenshaas. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 3 – 4 minuten rondom bruin. Leg de varkenshaas in een ovenschaal en bak 8 - 12 minuten mee in de oven.

Tip: De baktijd van de varkenshaas is afhankelijk van de dikte van het vlees. Wil je controleren of de varkenshaas al gaar is? Snijd hem dan na 8 minuten open - de binnenkant mag nog een beetje roze zijn.

Roomsaus maken
4

Snijd de verse bladpeterselie fijn. Zet de koekenpan terug op middelhoog vuur en bak de kastanjechampignons samen met de overige knoflook 4 – 5 minuten. Voeg de helft van de bladpeterselie en 1 tl sesamolie per persoon toe en bak nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur, voeg de slagroom toe en meng goed. Zet de pan terug op het vuur en laat 8 – 10 minuten inkoken tot er een romige saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg de overige roomboter, een scheutje melk en de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in plakken. Verdeel de puree en de broccoli over de borden. Leg de varkenshaas ernaast, serveer met de champignonroomsaus en garneer met de overige bladpeterselie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes