Skip to main content
Tabouleh met varkenshaasreepjes, rucola en kruidendressing
Tabouleh met varkenshaasreepjes, rucola en kruidendressing

Tabouleh met varkenshaasreepjes, rucola en kruidendressing

Bij warm weer is een lauwwarme salade altijd lekker. Aan deze salade voeg je en een Midden-Oosters tintje toe. Je maakt er tabouleh van: een gerecht met bulgur, ui, tomaat en verse kruiden. Onze slager bracht de varkenshaas voor jou op smaak met rozemarijn, tijm, oregano, kummel en kardemom

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

85 g

Volkoren bulgur

(Contains: Gluten May be present: Soja)

150 g

Rode cherrytomaten

4 sprig

Verse koriander

(May be present: Selderij)

3 sprig

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

6 sprig

Verse munt

(May be present: Selderij)

g

Varkenshaaspuntjes

30 g

Rucolamelange

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories731 kcal
Energy (kJ)3059 kJ
Fat32 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate64 g
Dietary Fiber14 g
Protein38 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon en snipper de rode ui heel fijn.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit ⅔ van de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de bulgur toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afgedekt, in ongeveer 15 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Hak de groene kruiden fijn
3

Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten en hak de groene kruiden fijn. Bewaar de cherrytomaten, de helft van de groene kruiden en de overige rode ui in een saladekom.

Bak de varkenshaasreepjes bruin
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasreepjes in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg daarna toe aan de saladekom.

5

Meng in een hoge kom de witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, ½ tl water per persoon en overige groene kruiden. Breng op smaak met peper en zout en pureer met een staafmixer tot een dressing.

Voeg de helft van de dressing toe
6

Voeg de bulgur en de helft van de dressing toe aan de saladekom. Verdeel de rucolamelange over de borden en serveer hierop de bulgur. Garneer het gerecht met de overige dressing.

More delicious recipes with similar ingredients

Rundervink met aardpeerpuree

Rundervink met aardpeerpuree

en gesmoorde groenten
Pizza met tonijn, tomaat en courgette

Pizza met tonijn, tomaat en courgette

Gemaakt van Libanees platbrood
Farfalle met geroosterde groenten en feta

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Met groene kruiden, olijven en kappertjes
Noedels met gemengde paddenstoelen, paksoi en pinda’s

Noedels met gemengde paddenstoelen, paksoi en pinda’s

Met een heerlijke mix van Hollandse kastanjechampignons en oesterzwammen
Kip met noedels en groenten

Kip met noedels en groenten

Handig voor mama & papa: de snijbonen zijn al gesneden!
Gnocchi met bospaddestoelenpesto en courgette

Gnocchi met bospaddestoelenpesto en courgette

Met een frisse rucolasalade
Stamppot met gehaktballen (en een kuiltje jus)

Stamppot met gehaktballen (en een kuiltje jus)

De jus geef je een twist door de toevoeging van verse tijm
Appel-venkelsalade met feta, verse munt en aardappelen

Appel-venkelsalade met feta, verse munt en aardappelen

Met een romige yoghurtdressing
Runderburgers met volkoren broodjes en zoete aardappelsalade

Runderburgers met volkoren broodjes en zoete aardappelsalade

De burgers breng je zelf op smaak met o.a. paprikapoeder en bladpeterselie
Zelfgemaakte pizza met groenten en oude kaas

Zelfgemaakte pizza met groenten en oude kaas

Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Een salade met basilicum, peterselie en zongedroogde tomaten
Ravioli gevuld met paddenstoelen met ovengroenten en grana padano

Ravioli gevuld met paddenstoelen met ovengroenten en grana padano

Eenvoudig een lekkere pasta op tafel
Venkelstoofpotje met lamsworstjes, aardappelen en verse bladpeterselie

Venkelstoofpotje met lamsworstjes, aardappelen en verse bladpeterselie

Rundergehakt-aardappelschotel met bloemkool, currykruiden en rozijnen

Rundergehakt-aardappelschotel met bloemkool, currykruiden en rozijnen

Romige gigli met aubergine en oude kaas

Romige gigli met aubergine en oude kaas

Caserecce integrale met warmgerookte zalmsnippers en citroentijm

Caserecce integrale met warmgerookte zalmsnippers en citroentijm

Noedelsalade met runderreepjes, peultjes en Oosterse dressing

Noedelsalade met runderreepjes, peultjes en Oosterse dressing

Warme aardappelsalade met gerookte forel

Warme aardappelsalade met gerookte forel

Met rode paprika, citroen en dille
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse koriander en pinda's
Volkoren spaghetti met cherrytomaten en gruyère

Volkoren spaghetti met cherrytomaten en gruyère

Met Turkse rode peper, munt en pompoenpitten

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

with fresh basil & Sicilian-style herbs
Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

with mozzarella & caramelised onion
Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

with ginger mayonnaise, radish & cucumber
Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

with hidden veggies for kids: bell pepper, courgette & onion
Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

with caramelised onion sauce, walnuts & apple
Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

with corn salsa & beetroot tortilla chips
The Fakir's Flying Carpet

The Fakir's Flying Carpet

with merguez & Romano pepper
Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

with Grana Padano, carrot, celery, tomato & parsley
Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

with Vietnamese-style sauce & stir-fried radishes
Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

with baby potatoes & endive-apple salad
Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

over parsnip mash with rainbow carrots
Chicken Sausages with Cheesy Mash

Chicken Sausages with Cheesy Mash

with braised red cabbage, apple & nutmeg
Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

over rice with bell pepper & coconut milk
Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

stack your own & enjoy together!
Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

with peanuts, rainbow slaw & salad
Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Linguine with Veggie Meatballs

Linguine with Veggie Meatballs

in roasted vegetable sauce with fresh basil
Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

with onion chutney, tomato & fresh herbs
Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

with spinach & toasted almonds