Skip to main content
Sweet & Sticky tofu met broccoli
Sweet & Sticky tofu met broccoli

Sweet & Sticky tofu met broccoli

met rijst, pinda's en gefrituurde uitjes

4.2
(296)

Broccoli is echt een supergroente! Het bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer.

Tags:
Plant-based
Allergens:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

2.5 teaspoon

Fresh ginger

10 milliliters

Soy sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains: Sesamzaad)

75 g

White long grain rice

200 g

Broccoli

½ piece

Onion

5 g

Unsalted peanuts

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

½ sachet(s)

Nasi-bami spice mix

15 g

Crispy fried onions

(Contains: Tarwe May be present: Noten, Sesamzaad, Gluten, Pinda's)

90 g

Seasoned tofu cubes

(Contains: Soja, Tarwe, Selderij)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

180 milliliters

Water

1 tablespoon

Flour

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3387 kJ
Calories810 kcal
Fat30.4 g
Saturated Fat9.8 g
Carbohydrate101.4 g
Sugar27.2 g
Dietary Fiber12.8 g
Protein27.6 g
Salt4.2 g
Potassium80.6 mg
Calcium3.9 mg
Iron0.1 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Pan
Deep Plate
Small Bowl
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember, inclusief schil, met een fijne rasp.

Rijst koken
2

Verhit de roomboter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui, de helft van de knoflook en de helft van de gember 1 - 2 minuten. Voeg de rijst en de aangegeven hoeveelheid water toe, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Dek de pan af en laat het geheel 8 minuten koken. Haal de pan vervolgens van het vuur en roer de nasi-bamikruidenmix door de rijst. Laat de pan, afgedekt, 10 minuten staan.

Broccoli koken
3

Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli in 5 - 7 minuten gaar. Giet af, laat uitstomen en breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
4

Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus, honing en sojasaus met de overige gember en overige knoflook. Zet een diep bord klaar, voeg de bloem toe en breng op smaak met peper en zout. Dep de tofu droog met keukenpapier en haal de tofu door de bloem, zodat deze aan alle kanten bedekt is.

Tofu bakken
5

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de tofu in 3 - 4 minuten goudbruin en knapperig. Voeg de saus toe en bak 2 - 3 minuten zodat de tofu een glazuurlaagje krijgt. 

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de tofu met saus erbovenop. Garneer met de pinda's en de gefrituurde uitjes. Serveer de broccoli ernaast en garneer met de gomasio.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes