Skip to main content
Sweet & Sticky tofu met broccoli
Sweet & Sticky tofu met broccoli

Sweet & Sticky tofu met broccoli

met rijst, pinda's en gefrituurde uitjes

Broccoli is echt een supergroente! Het bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer.

Tags:
Plant-based
Allergens:
Soja
Hvede
Sesamzaad
Jordnødder
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains: Soja, Hvede)

2.5 teaspoon

Fresh ginger

10 milliliters

Soy sauce

(Contains: Soja, Hvede)

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains: Sesamzaad)

75 g

White long grain rice

200 g

Broccoli

½ piece

Onion

5 g

Unsalted peanuts

(Contains: Jordnødder May be present: Schalenfrüchte, Sesamsamen)

½ sachet(s)

Nasi-bami spice mix

15 g

Crispy fried onions

(Contains: Hvede May be present: Sesamsamen, Glutenhaltiges Getreide, Erdnüsse, Schalenfrüchte)

90 g

Seasoned tofu cubes

(Contains: Celery, Soja, Hvede)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

180 milliliters

Water

1 tablespoon

Flour

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3387 kJ
Calories810 kcal
Fat30.4 g
Saturated Fat9.8 g
Carbohydrate101.4 g
Sugar27.2 g
Dietary Fiber12.8 g
Protein27.6 g
Salt4.2 g
Potassium80.6 mg
Calcium3.9 mg
Iron0.1 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Pan
Deep Plate
Small Bowl
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember, inclusief schil, met een fijne rasp.

Rijst koken
2

Verhit de roomboter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui, de helft van de knoflook en de helft van de gember 1 - 2 minuten. Voeg de rijst en de aangegeven hoeveelheid water toe, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Dek de pan af en laat het geheel 8 minuten koken. Haal de pan vervolgens van het vuur en roer de nasi-bamikruidenmix door de rijst. Laat de pan, afgedekt, 10 minuten staan.

Broccoli koken
3

Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli in 5 - 7 minuten gaar. Giet af, laat uitstomen en breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
4

Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus, honing en sojasaus met de overige gember en overige knoflook. Zet een diep bord klaar, voeg de bloem toe en breng op smaak met peper en zout. Dep de tofu droog met keukenpapier en haal de tofu door de bloem, zodat deze aan alle kanten bedekt is.

Tofu bakken
5

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de tofu in 3 - 4 minuten goudbruin en knapperig. Voeg de saus toe en bak 2 - 3 minuten zodat de tofu een glazuurlaagje krijgt. 

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de tofu met saus erbovenop. Garneer met de pinda's en de gefrituurde uitjes. Serveer de broccoli ernaast en garneer met de gomasio.

More delicious recipes with similar ingredients

Pasta met rode pesto, paprika en gerijpte geitenkaas

Pasta met rode pesto, paprika en gerijpte geitenkaas

met rucola, basilicum en pompoenpitten
Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met gedroogde tomaten en pesto-vinaigrette
Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

met appel, komkommer en babyspinazie
Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Franse ovenschotel met aardappel en crème fraîche met een frisse salade
Gegratineerde pastaschotel

Gegratineerde pastaschotel

met broccoli en zongedroogde tomaten
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Varkenshaas met knapperige dragon

Varkenshaas met knapperige dragon

met champignonrisotto van orzo
Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

met oesterzwammen en pastinaak-aardappelpuree
Kipworstjes met kruidige rijst

Kipworstjes met kruidige rijst

met knoflook-snijbonen in basilicumcrème
Fried Eggs with Serundeng-Style Topping & Rainbow Slaw

Fried Eggs with Serundeng-Style Topping & Rainbow Slaw

over lime rice with sweet chili mayo & fresh herbs
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions
No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

with radish-mesclun salad & lemon wedges
Mafaldine with Burrata & Spicy Panko Topping

Mafaldine with Burrata & Spicy Panko Topping

in creamy sauce with capers & cherry tomatoes
Miso Courgette Bowl with Edamame Salad

Miso Courgette Bowl with Edamame Salad

over rice with spicy scallion salsa, cashews & cucumber
Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

met goudbruine aardappelschijfjes en ravigotesaus
Baconburger met romige aardappelpuree

Baconburger met romige aardappelpuree

met wortel, uienjus en bieslook
Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

met broccoli met gesmolten geitenkaas
Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

with cashews, fresh herbs, vegetables & lime
Runderbavette met sjalotsaus

Runderbavette met sjalotsaus

met sperziebonen en frietjes van wortel en aardappel
Mediterranean Steak Strips with Fresh Herbs

Mediterranean Steak Strips with Fresh Herbs

over rice with Greek-style cheese, lemon & pumpkin seeds

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

with basil mayonnaise, cherry tomatoes & bell pepper
Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

with crispy tortilla ribbons & cream cheese
Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

hidden courgette & spinach! | with Parmigiano Reggiano & pistachios
Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

with potato wedges & green beans
Hot Smoked Salmon Poké Bowl

Hot Smoked Salmon Poké Bowl

with avocado-mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

with courgette, leek & Italian seasoning
Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

with rainbow salad & Thai basil
Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

with zhoug, corn & lime mayonnaise
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

with stir-fried pak choi, carrot & Romano pepper
Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

over cauliflower purée with arugula salad
Pasta Salad with Chicken & Avocado

Pasta Salad with Chicken & Avocado

with Greek-style cheese & honey-mustard dressing
Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

with roasted Romano pepper, fresh herbs & tomato salad
Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

on brioche with truffle mayo & cherry tomato salad
Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

with panko topping & homemade cheese sauce
'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

Mexican-style poached eggs in tomato sauce
Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

with courgette, bell pepper & cashews
Tomato Risotto with Shrimp

Tomato Risotto with Shrimp

with arugula salad, basil & lemon
Creamy Courgette Lasagne

Creamy Courgette Lasagne

with fresh pasta sheets & spinach
Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

with sundried tomatoes, fresh basil, arugula & lamb's lettuce