In het maken van een bolognesesaus kan soms flink wat tijd gaan zitten, maar onze versie is zo gepiept. Het kipgehakt is een lekkere variatie op het klassieke recept maar is wel op smaak gebracht met authentieke Italiaanse kruiden.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Groene paprika
2 unit
Pruimtomaat
120 g
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
¼ can
Tomatenpuree
90 g
Volkoren spaghetti
(Contains: Gluten)
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
½ teaspoon
Bruine suiker
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika en snijd de paprika in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het Italiaans gekruid kipgehakt met de ui en knoflook in 5 minuten los op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en bak 2 minuten. Voeg de paprika, tomaten, zwarte balsamicoazijn, bruine suiker en 25 ml water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en kook de tomatensaus, afgedekt, 10 minuten op middelmatig vuur.
Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en voeg toe aan de pan met tomatensaus. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de spaghetti bolognese over de borden en garneer met de belegen kaas.