Een rijke spaghetti bolognese met zonnebloempitten. Je maakt de saus zelf en daarvoor hebben wij speciaal voor jou de groenten al extra klein gesneden. Dan ben je sneller klaar en heb je in iedere hap alle ingrediënten samen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Vleestomaat
100 g
Rundergehakt
200 g
Groentemix van kastanjechampignons, prei, broccoli en courgette
1 sprig
Verse oregano
½ can
Tomatenpuree
90 g
Volkoren spaghetti
(Contains: Gluten)
10 g
Zonnebloempitten
(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Breng 500 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de vleestomaat in blokjes en ris de verse oregano blaadjes.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak daarin het rundergehakt met de knoflook en Italiaanse groentemix in 3 minuten.
Voeg daarna de verse oregano, vleestomaat, tomatenpuree en zwarte balsamicoazijn toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg 100 ml water per persoon toe en bak afgedekt 10 - 12 minuten. Haal halverwege de deksel van de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt 10 - 12 minuten en giet daarna af.
Voeg de spaghetti en de helft van de zonnebloempitten toe aan de saus en verhit nog 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige zonnebloempitten en eventueel een scheutje extra vierge olijfolie naar smaak.