The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
1 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains: Selderij, Mosterd)
200 g
Chinese groentemix
(May be present: Selderij)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
5 milliliters
Sesamolie
(Contains: Sesamzaad)
25 g
Gezouten cashewnoten
(Contains: Pinda's, Noten)
70 g
Noedels
(Contains: Gluten)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
⅓ tablespoon
Honing
to taste
Peper en zout
½ teaspoon
Wittewijnazijn
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Bak in de laatste 30 seconden de currykruiden al roerende mee. Voeg vervolgens de Oosterse groentemix, sojasaus, sesamolie, honing en witte wijnazijn toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 1 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 5 minuten. Roer regelmatig door en voeg een extra scheutje water toe als de pan te droog wordt.
Hak ondertussen de cashewnoten fijn en kook de noedels in de pan, afgedekt, in 3 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Voeg de noedels en de helft van de cashewnoten toe aan de groenten en breng op smaak met peper en zout. Roerbak nog 1 – 2 minuten op hoog vuur.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige cashewnoten.