In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Half-om-halfgehakt
½ sachet(s)
Mexicaanse kruiden
¼ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Paprika
90 g
Penne
(Contains: Gluten May be present: Ei, Soja, Lupine, Mosterd)
100 g
Passata
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Biologische zure room
(Contains: Melk (inclusief lactose))
70 g
Maïs in blik
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak met het gehakt 4 - 5 minuten. Haal het gehakt uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
Kook de penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.
Voeg de gekookte penne, het gebakken gehakt, de maïs en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout. Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.
Verdeel de pasta over de borden en schep er een lepel zure room bovenop. Garneer met de overige geraspte kaas.