
Deze eenpanspasta is niet alleen heel smaakvol, het staat ook nog eens zo op tafel. Zoals de naam van het recept al zegt heb je maar één pan nodig, waardoor je weinig afwas hebt. Wij hebben de gehaktballetjes alvast voor je gemaakt en gekruid met Italiaanse kruiden. Zo heb jij meer tijd om van dit lekkere gerecht te genieten!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Courgette
½ unit
Rode paprika
3 unit
Half-om-half gehaktballetjes met Italiaanse kruiden
½ pack
Tomatenblokjes met basilicum
75 g
Casarecce
(Contains: Gluten May be present: Soja, Ei, Mosterd, Lupine)
25 g
Kruidenroomkaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Geraspte grana padano
(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei)
½ tablespoon
Olijfolie
250 milliliters
Runderbouillon
to taste
Peper en zout

• Bereid de bouillon. • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de courgette en rode paprika in kleine blokjes.

• Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Halveer de gehaktballen en bak ze 3 – 4 minuten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. • Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. • Bak de ui, knoflook, courgette en rode paprika 2 – 3 minuten in de soeppan in het bakvet van de gehaktballen.

• Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe aan de soeppan en breng aan de kook. • Weeg de casarecce af, voeg toe aan de soeppan en kook de casarecce in de saus, afgedekt, 5 – 6 minuten.

• Voeg de kruidenroomkaas, de helft van de grana padano en de gehaktballen toe. • Roer goed door en laat het geheel nog 3 – 4 minuten zachtjes koken zonder deksel. • Serveer de pasta in diepe borden en garneer met de overige grana padano.