Skip to main content
Schelvis met spek en sperziebonen
Schelvis met spek en sperziebonen

Schelvis met spek en sperziebonen

Met goudbruine aardappelschijfjes

Schelvis behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen, de smaak is alleen iets sterker en het visvlees wat zachter. Het vlees valt in "schellen" uit elkaar, vandaar de naam schelvis. Onze schelvis heeft het MSC-logo, wat staat voor duurzame visserij. Lees alles over deze vis op onze blog!

Allergens:
Vis
Ei
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

200 g

Sperziebonen

2 slice

Ontbijtspek

1 unit

Schelvisfilet zonder huid

1 unit

Nootmuskaat

40 g

Ravigotesaus

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

¾ tablespoon

Roomboter

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3368 kJ
Calories805 kcal
Fat52 g
Saturated Fat11.9 g
Carbohydrate50 g
Sugar3.4 g
Dietary Fiber11 g
Protein29 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in plakken van een ½ cm. Verdeel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de zonnebloemolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 30 – 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.

2
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 2 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 9 – 11 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Roer naar smaak een klein deel van de roomboter door de boontjes. Breng op smaak met peper en zout.

3
3

Leg ondertussen de plakjes ontbijtspek zo naast elkaar dat ze elkaar in de lengte net overlappen. Leg de schelvis overdwars op de plakjes en wikkel de schelvis in het ontbijtspek.

4
4

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de in spek gewikkelde vis 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur, of totdat hij gaar is. Breng op smaak met peper.

5
5

Rasp ondertussen de nootmuskaat met een fijne rasp. Let op: je hebt er maar een snufje van nodig.

6
6

Serveer de in spek gewikkelde schelvis met de aardappelschijfjes en de sperziebonen. Bestrooi de sperziebonen naar smaak met nootmuskaat en serveer met de ravigotesaus.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Pork Rice Noodles in Creamy Peanut Sauce

Pork Rice Noodles in Creamy Peanut Sauce

with hoisin sauce, lime & coconut milk
Chicken Thigh Strips with Kohlrabi

Chicken Thigh Strips with Kohlrabi

over fragrant bulgur with labneh, vadouvan & spinach
Hake with Scandi-Style Salad

Hake with Scandi-Style Salad

with potatoes, dill & butter lettuce
Fennel & Spinach Orzotto

Fennel & Spinach Orzotto

with Greek-style cheese, lemon & pistachios
Chicken Rigatoni Al Forno

Chicken Rigatoni Al Forno

in tomato sauce with cheesy panko topping
Asian-Inspired Chicken Udon Salad

Asian-Inspired Chicken Udon Salad

with peanuts & fresh coriander
Plant-Based 'Fish' Fingers with Potatoes & Vegetables

Plant-Based 'Fish' Fingers with Potatoes & Vegetables

& for parents: homemade tartar sauce & lemon wedges
Chicken Naan Pizza with Romano Pepper

Chicken Naan Pizza with Romano Pepper

with arugula salad in balsamic basil dressing
Ribeye Steak with Truffle Linguine

Ribeye Steak with Truffle Linguine

with Grana Padano, arugula & fresh herbs
Cheddar Sausage from Brandt & Levie with Rainbow Carrots

Cheddar Sausage from Brandt & Levie with Rainbow Carrots

with patatas bravas-style potatoes, aioli & roasted bell pepper sauce
Creamy Broccoli Penne with Beef-Pork Mince

Creamy Broccoli Penne with Beef-Pork Mince

& for parents: pesto cheese, lemon & salted almonds
Poké Bowl with Fried Chicken

Poké Bowl with Fried Chicken

with avocado, orange & cucumber
Potato Hash with Goat's Cheese & Sour Cream Sauce

Potato Hash with Goat's Cheese & Sour Cream Sauce

with lemon-dressed cherry tomato salad & pumpkin seeds
Cheesy Smashburger Tostadas

Cheesy Smashburger Tostadas

with dill pickle mayo & crunchy cucumber slaw
No-Chicken Curry with Pak Choi

No-Chicken Curry with Pak Choi

over rice in fragrant coconut sauce
Plant-Based Chicken with Miso Courgette & Edamame Salad

Plant-Based Chicken with Miso Courgette & Edamame Salad

over rice with spicy scallion salsa, cashews & cucumber
Avocado Bulgur Bowl with Greek-Style Cheese

Avocado Bulgur Bowl with Greek-Style Cheese

with fresh herbs, shaved almonds & dried cranberries
Moroccan-Style Duck Confit Tart

Moroccan-Style Duck Confit Tart

with Greek-style cheese, almonds & carrot salad
Pesto Rosso Cod En Papillote with Shaved Almonds

Pesto Rosso Cod En Papillote with Shaved Almonds

with arugula salad, roasted broccoli & fennel
Pork Tenderloin with Grana Padano & Celeriac Purée

Pork Tenderloin with Grana Padano & Celeriac Purée

with green beans, shaved almonds & honey-mustard jus