Skip to main content
Romige knolselderijpuree met bietjes
Romige knolselderijpuree met bietjes

Romige knolselderijpuree met bietjes

Met paddenstoelen en zilveruitjessaus

Van bietjes tot paddenstoelen - dit winterse gerecht combineert allerlei aardse smaken, je waant je haast in het bos! De zoete, nootachtige en romige smaken vragen om een zure tegenhanger: een saus van zilveruitjes, die je zelf maakt met biet en sinaasappelsap. Naast de zilveruitjes zorgen de hazelnoten voor een lekkere bite.

Allergens:
Selderij
Noten
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total50 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

150 g

Vastkokende aardappelen

250 g

Knolselderij

15 g

Hazelnoten

½ unit

Handsinaasappel

¼ pack

Gekookte rode bieten

50 milliliters

Slagroom

40 g

Zilveruitjes

1 unit

Steranijs

1 leaves

Laurierblad

½ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

10 bunch

Verse tijm

100 g

Gemengde paddenstoelen

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Roomboter

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3678 kJ
Calories879 kcal
Fat59 g
Saturated Fat26.1 g
Carbohydrate61 g
Sugar14.7 g
Dietary Fiber21 g
Protein16 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Knolselderij snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de knolselderij. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de knolselderij in plakken, snijd de schil eraf en snijd in kleine blokjes. Weeg vervolgens 250 gram van de knolselderij per persoon af.

Voorbereiden
2

Pers de sinaasappel uit. Haal de voorgekookte biet uit de verpakking en vang al het bietensap op. Snijd de biet in blokjes van ½ cm. Hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de hazelnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Puree bereiden
3

Kook de aardappelen en de knolselderij met een snuf zout in de pan met deksel in 17 - 20, afgedekt, gaar. Giet daarna af en stamp met een aardappelstamper tot een grove puree. Meng de puree met de slagroom om het geheel smeuïg te maken en breng op smaak met flink wat peper en zout.

Saus bereiden
4

Verhit ondertussen de roomboter in een steelpan op middelmatig vuur en bak de zilveruitjes in 4 - 5 minuten lichtbruin. Blus af met een 11/2 el bietensap per persoon en 21/2 el van het sinaasappelsap per persoon. Voeg de steranijs en de laurier toe en laat in 3 - 6 minuten zachtjes inkoken tot een saus. Roer vlak voor serveren de blokjes biet erdoor en verhit nog 1 minuut.

Paddenstoelen bakken
5

Snipper ondertussen de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd grotere paddenstoelen in vieren en laat kleine paddenstoelen heel. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en sjalot 2 - 3 minuten. Voeg de paddenstoelen, de tijm en peper en zout toe en bak 4 - 6 minuten.

Serveren
6

Haal de steranijs en het laurierblad uit het zilveruitjessaus. Schep de knolselderijpuree op de borden en garneer met zilveruitjessaus en de geroosterde hazelnoten. Schep de paddenstoelen eromheen.

More delicious recipes with similar ingredients

Paddenstoelenrisotto van orzo met knapperige walnoten

Paddenstoelenrisotto van orzo met knapperige walnoten

met smaakvolle grana padano
Traditionele shakshuka met ei en feta

Traditionele shakshuka met ei en feta

Een Israëlisch gerecht met verse krulpeterselie
Radijsstamppot met runderworst, gebakken appel en sjalot

Radijsstamppot met runderworst, gebakken appel en sjalot

Extra in de 5-maaltijdenbox
Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen

Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen

Je draait zelf de gehaktballen!
Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Met een knapperig meergranenbroodje met een kruidige saus
Spaghetti aglio olio met grana padano en pijnboompitten

Spaghetti aglio olio met grana padano en pijnboompitten

Dit Italiaanse gerecht maak je af met roma-trostomaten en extra vierge olijfolie
Noedels met gemengde paddenstoelen, paksoi en pinda’s

Noedels met gemengde paddenstoelen, paksoi en pinda’s

Met een heerlijke mix van Hollandse kastanjechampignons en oesterzwammen
Zalmfilet met regenboogkrieltjes en salade

Zalmfilet met regenboogkrieltjes en salade

Een kleurrijk gerecht met een romige saus
Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Met geraspte aardappelen voor meer gemak
Orzo met kabeljauw, champignons en prei

Orzo met kabeljauw, champignons en prei

Gegarneerd met pijnboompitten
Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Een combinatie van spaghetti uit Italië en feta uit Griekenland
Preisoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade

Preisoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade

met Hollandse aardappeltjes
Spinazie-bataatcurry met pinda’s en frisse yoghurt

Spinazie-bataatcurry met pinda’s en frisse yoghurt

Extra in de 5-maaltijdenbox
Sugarsnaps met kipfilet en geroosterde sesamzaad uit de wok

Sugarsnaps met kipfilet en geroosterde sesamzaad uit de wok

Extra in de 5-maaltijdenbox
Gemarineerde kipdrumsticks met Oosterse rijst en groenten

Gemarineerde kipdrumsticks met Oosterse rijst en groenten

De rijst krijgt een romige smaak door de kokosmarinade
Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Gezonde winterse maaltijd gegarneerd met verse koriander
Prei-linzensoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade

Prei-linzensoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade

met Hollandse aardappeltjes
Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipfilet gevuld met belegen kaas
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Italiaans gerecht met Hollandse savooiekool

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Peppercorn Sauce

Steak with Peppercorn Sauce

with green beans, sundried tomatoes & potato wedges
Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

with pickled cucumber, coriander & peanuts
Creamy Chicken & Fennel Farfalle

Creamy Chicken & Fennel Farfalle

with Parmigiano Reggiano, spinach & chili pepper
Steak Strips with Mango Salsa

Steak Strips with Mango Salsa

over rice with rainbow slaw & Mexican-style spices
Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

with balsamic roasted tomatoes & courgette
Chicken Meatball Bulgur Bowl

Chicken Meatball Bulgur Bowl

with roasted bell pepper sauce, mushrooms & courgette
Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

with serundeng-style topping, Romano beans & chili pepper
Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

with scallions & peanuts
Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

hidden carrot & courgette! | with basil & sunflower seeds
Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

with cucumber salad & gomashio
Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

with lemon mayonnaise, pickled onion & green beans
Hearty Sweet Potato Soup

Hearty Sweet Potato Soup

with crème fraîche, malted grain bread & pumpkin seeds
Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

with potato wedges, spicy mayo & cucumber
Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

over rice with sweet potato, lime & coriander
Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

with pak choi, miso & fresh udon noodles
Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

with rice, broccolini, green beans & scallions
Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

with coriander, tahini & sesame seeds
Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

with boiled egg, beetroot, apple & fresh herbs
Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

with courgette, lemon & mint
BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

over curried pearl barley with Romano pepper & green beans