Skip to main content
Romige knolselderijpuree met bietjes
Romige knolselderijpuree met bietjes

Romige knolselderijpuree met bietjes

Met paddenstoelen en zilveruitjessaus

3.7
(125)

Van bietjes tot paddenstoelen - dit winterse gerecht combineert allerlei aardse smaken, je waant je haast in het bos! De zoete, nootachtige en romige smaken vragen om een zure tegenhanger: een saus van zilveruitjes, die je zelf maakt met biet en sinaasappelsap. Naast de zilveruitjes zorgen de hazelnoten voor een lekkere bite.

Allergens:
Selderij
Noten
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total50 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

150 g

Vastkokende aardappelen

250 g

Knolselderij

(Contains: Selderij)

15 g

Hazelnoten

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

½ unit

Handsinaasappel

¼ pack

Gekookte rode bieten

50 milliliters

Slagroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

40 g

Zilveruitjes

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)

1 unit

Steranijs

1 leaves

Laurierblad

½ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

10 bunch

Verse tijm

(May be present: Selderij)

100 g

Gemengde paddenstoelen

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3678 kJ
Calories879 kcal
Fat59 g
Saturated Fat26.1 g
Carbohydrate61 g
Sugar14.7 g
Dietary Fiber21 g
Protein16 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Knolselderij snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de knolselderij. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de knolselderij in plakken, snijd de schil eraf en snijd in kleine blokjes. Weeg vervolgens 250 gram van de knolselderij per persoon af.

Voorbereiden
2

Pers de sinaasappel uit. Haal de voorgekookte biet uit de verpakking en vang al het bietensap op. Snijd de biet in blokjes van ½ cm. Hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de hazelnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Puree bereiden
3

Kook de aardappelen en de knolselderij met een snuf zout in de pan met deksel in 17 - 20, afgedekt, gaar. Giet daarna af en stamp met een aardappelstamper tot een grove puree. Meng de puree met de slagroom om het geheel smeuïg te maken en breng op smaak met flink wat peper en zout.

Saus bereiden
4

Verhit ondertussen de roomboter in een steelpan op middelmatig vuur en bak de zilveruitjes in 4 - 5 minuten lichtbruin. Blus af met een 11/2 el bietensap per persoon en 21/2 el van het sinaasappelsap per persoon. Voeg de steranijs en de laurier toe en laat in 3 - 6 minuten zachtjes inkoken tot een saus. Roer vlak voor serveren de blokjes biet erdoor en verhit nog 1 minuut.

Paddenstoelen bakken
5

Snipper ondertussen de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd grotere paddenstoelen in vieren en laat kleine paddenstoelen heel. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en sjalot 2 - 3 minuten. Voeg de paddenstoelen, de tijm en peper en zout toe en bak 4 - 6 minuten.

Serveren
6

Haal de steranijs en het laurierblad uit het zilveruitjessaus. Schep de knolselderijpuree op de borden en garneer met zilveruitjessaus en de geroosterde hazelnoten. Schep de paddenstoelen eromheen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes