Dit gerecht is een mix van zoet, romig en knapperig. De zoetzure radijs, romige kokosmelk en knapperige pinda’s komen allemaal samen. De pindakaas en de kokosrasp zorgen voor een een Indo-nesisch tintje.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Pandanrijst
10 g
Kokosrasp
(May be present: Sesamzaad, Pinda's, Noten)
7 unit
Radijs
1 cm
Verse gember
50 milliliters
Kokosmelk
½ unit
Pindakaas
(Contains: Pinda's)
200 g
Groentemix
(May be present: Selderij)
15 g
Gezouten pinda's
(Contains: Pinda's May be present: Sesamzaad, Noten)
2 tablespoon
Wittewijnazijn
1 teaspoon
Honing
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna als het nodig is af, roer de kokosrasp door de rijst en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de radijs in plakken. Meng de radijs met de witte wijnazijn en honing in een kom en zet apart.
Schil de gember en snijd fijn. Roer 2 el kokosmelk per persoon met de pindakaas los in een kom.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de gember en de groentemix 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de overige kokosmelk toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten op middellaag vuur.
Voeg het pindakaas-kokosmengsel toe aan de wok of hapjespan met deksel, bak nog 1 minuuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de kokosrijst en groenten over de borden. Garneer met de gezouten pinda’s en serveer met de zoetzure radijs en kokosrasp.