Skip to main content
Rijst met pinda-kokosgroenten en zoetzure radijs
Rijst met pinda-kokosgroenten en zoetzure radijs

Rijst met pinda-kokosgroenten en zoetzure radijs

3.3
(284)

Dit gerecht is een mix van zoet, romig en knapperig. De zoetzure radijs, romige kokosmelk en knapperige pinda’s komen allemaal samen. De pindakaas en de kokosrasp zorgen voor een een Indo-nesisch tintje.

Allergens:
Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Pandanrijst

10 g

Kokosrasp

(May be present: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

7 unit

Radijs

1 cm

Verse gember

50 milliliters

Kokosmelk

½ unit

Pindakaas

(Contains: Pinda's)

200 g

Groentemix

(May be present: Selderij)

15 g

Gezouten pinda's

(Contains: Pinda's May be present: Sesamzaad, Noten)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Honing

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3125 kJ
Calories747 kcal
Fat35 g
Saturated Fat15.8 g
Carbohydrate87 g
Sugar16.1 g
Dietary Fiber10 g
Protein15 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Roer de kokosrasp door de rijst
1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna als het nodig is af, roer de kokosrasp door de rijst en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de radijs in plakken. Meng de radijs met de witte wijnazijn en honing in een kom en zet apart.

3

Schil de gember en snijd fijn. Roer 2 el kokosmelk per persoon met de pindakaas los in een kom.

Bak de groentemix
4

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de gember en de groentemix 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de overige kokosmelk toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten op middellaag vuur.

Voeg het pindakaas-kokosmengsel toe aan de wok of hapjespan met deksel
5

Voeg het pindakaas-kokosmengsel toe aan de wok of hapjespan met deksel, bak nog 1 minuuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de gezouten pinda’s en serveer met de zoetzure radijs en kokosrasp
6

Verdeel de kokosrijst en groenten over de borden. Garneer met de gezouten pinda’s en serveer met de zoetzure radijs en kokosrasp.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes