Skip to main content
Rigatoni bolognese
Rigatoni bolognese

Rigatoni bolognese

Met witte courgette

3.8
(1,9K)

Rigatoni is een pastasoort die lijkt op macaroni maar breder is. Zo kruipt de bolognesesaus lekker in de buisjes en wordt je pasta nog smeuïger. De witte courgette, van Nederlandse bodem, ziet er niet alleen mooi uit maar past ook lekker bij de bolognese. Een rode peper brengt pit in het gerecht.

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

1 unit

Vleestomaat

½ unit

Witte courgette

¾ teaspoon

Gedroogde rozemarijn

100 g

Rundergehakt

90 g

Rigatoni

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Mosterd, Ei)

½ unit

Gepelde tomaten

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olijfolie

⅓ tablespoon

Bruine suiker

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories816 kcal
Energy (kJ)3414 kJ
Fat30 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate87 g
Dietary Fiber8 g
Protein45 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rigatoni.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat en de courgette in dunne plakken.

Bak de tomaat en courgette in de oven.
3

Verdeel de tomaat en courgette op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de helft van de olijfolie en bestrooi met de helft van de rozemarijn, peper en zout. Bak 15 - 20 minuten in de oven.

Bak het rundergehakt los.
4

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook, rode peper, de rest van de rozemarijn en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur.

Kook de rigatoni.
5

Kook ondertussen de rigatoni, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

6

Voeg de bruine suiker en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe aan het rundergehakt en bak al roerende 1 minuut. Voeg de gepelde tomaten toe. Prak de gepelde tomaten met een houten lepel klein, breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken.

7

Voeg de rigatoni toe aan de saus en breng verder op smaak met peper, zout en de overige zwarte balsamicoazijn.

Verdeel het gerecht over de borden.
8

Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de courgette en tomaat en voeg naar smaak nog wat extra vierge olijfolie toe.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes