.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
125 g
Sperziebonen
50 g
Peultjes
140 g
Ravioli met bloemkool en beurre noisette
(Contains: Gluten, Ei, Melk (inclusief lactose))
½ unit
Knoflookteen
1 unit
Sjalot
5 g
Pompoenpitten
(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
12.5 g
Geraspte belegen kaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 unit
Basilicumcrème
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel.Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.Verwijder de steelaanzet van de peultjes. Zit er een draadje aan de zijkant? Verwijder deze door het draadje voorzichtig van de peul af te trekken.
• Kook de sperziebonen en de peultjes 7 – 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de ravioli toe. Giet daarna af, spoel af onder koud water en laat uitstomen zonder deksel. • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in halve ringen.
• Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan. Fruit de knoflook en sjalot 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. • Voeg de ravioli, peultjes, sperziebonen en basilicumcrème toe aan de hapjespan en schep goed om. Verhit nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
• Blus de ravioli af met 1 tl witte balsamicoazijn per persoon.• Verdeel de ravioli met sperziebonen en peultjes over de borden en garneer met de belegen kaas en pompoenpitten.