Skip to main content
Ragù van gekonfijte eend
Ragù van gekonfijte eend

Ragù van gekonfijte eend

Met verse tagliatelle en frisse rucolasalade

Ragù is een Italiaanse saus met vlees of gevogelte die je lang laat pruttelen, zodat de smaken goed in het vlees trekken. In dit recept gebruik je gekonfijte eend, die je op het laatst toevoegt. Door het konfijten – langzaam garen in vet – is de eend erg vol van smaak. De zoete smaak van de balsamicoazijn geeft de saus extra diepte.

Allergens:
Gluten
Ei
Noten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 g

Gekonfijte eendenpoot

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Sjalot

125 g

Rode cherrytomaten

⅓ can

Tomatenblokjes

5 g

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

40 g

Rucola

(May be present: Selderij)

125 g

Verse tagliatelle

(Contains: Gluten, Ei)

10 g

Walnootstukjes

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

25 g

Oude kaasvlokken

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

¼ teaspoon

Suiker

¼ unit

Kippenbouillonblokje

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)5119 kJ
Calories1224 kcal
Fat72 g
Saturated Fat28.9 g
Carbohydrate86 g
Sugar15 g
Protein54 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Saucepan
Salad Bowl
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Eendenpoot bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de gekonfijte eendenpoot met het vel naar boven in een ovenschaal. Bak in 20 – 22 minuten bruin de oven. Laat vervolgens afkoelen totdat je hem aan kunt raken zonder je vingers te verbranden.

Cherrytomaten bakken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot en halveer de cherrytomaten. Verhit de roomboter in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten met een snuf zout. Zet het vuur middelhoog, voeg de cherrytomaten toe en roerbak 2 minuten. Blus af met de zwarte balsamicoazijn en verhit ongeveer 4 – 5 minuten, totdat het meeste vocht is verdampt.

Saus maken
3

Voeg de tomatenblokjes en de suiker toe aan de steelpan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Laat de saus 20 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door. Snijd ondertussen de verse bladpeterselie grof.

Salade aanmaken
4

Maak in een saladekom een dressing van de wittewijnazijn en de helft van de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rucola door de dressing.

Tagliatelle koken
5

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de tagliatelle, afgedekt, in 4 – 6 minuten gaar (omdat de tagliatelle vers is, kan deze een beetje aan elkaar plakken. Gebruik twee vorken om de pasta tijdens het koken los te maken). Giet af en meng de overige extra vierge olijfolie door de tagliatelle. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren.

Eendenpoot losplukken
6

Pluk met een vork het vlees van de eendenpoot. Voeg het vlees en het bakvet toe aan de tomatensaus en schep om. Verdeel de tagliatelle over diepe borden en schenk de tomatensaus erover. Bestrooi met de bladpeterselie en de oude kaas. Garneer de salade met de walnootstukjes en serveer bij de pasta.

More delicious recipes with similar ingredients

Tomatensoep en warm broodje met buffelmozzarella

Tomatensoep en warm broodje met buffelmozzarella

Met rode pesto, tomaat en verse basilicum
Gevulde kipfilet met ricotta en coppa di Parma

Gevulde kipfilet met ricotta en coppa di Parma

Met citroenrisotto
Zalmfilet met regenboogkrieltjes en salade

Zalmfilet met regenboogkrieltjes en salade

Een kleurrijk gerecht met een romige saus
Parelgerstrisotto met venkel en oude geitenkaas

Parelgerstrisotto met venkel en oude geitenkaas

Gevulde kipfilet met coppa di parma

Gevulde kipfilet met coppa di parma

Met ricotta, citroenrisotto en geroosterde courgette
Rundervink met aardpeerpuree

Rundervink met aardpeerpuree

en gesmoorde groenten
Pizza met tonijn, tomaat en courgette

Pizza met tonijn, tomaat en courgette

Gemaakt van Libanees platbrood
Vegetarische paella met een eitje

Vegetarische paella met een eitje

Met rode paprika en groene snijbonen
Romige spaghetti met broccoli

Romige spaghetti met broccoli

met geitenkaas, walnoot en semi-gedroogde tomaten
Farfalle met geroosterde groenten en feta

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Met groene kruiden, olijven en kappertjes
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Quesadilla van platbrood met tomaat en gruyère

Quesadilla van platbrood met tomaat en gruyère

Met een salade van Hollandse radijs en frisse citroen
Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Een salade met basilicum, peterselie en zongedroogde tomaten
Met kaas en citroen gevulde pasta met spinazie

Met kaas en citroen gevulde pasta met spinazie

Geserveerd met basilicum, grana padano en pompoenpitten
Aardappelen met olijvencrème, tomaten en radijs

Aardappelen met olijvencrème, tomaten en radijs

Vastkokende aardappelen met de zomerse smaak van verse citroen en olijven
Runderburgers met volkoren broodjes en zoete aardappelsalade

Runderburgers met volkoren broodjes en zoete aardappelsalade

De burgers breng je zelf op smaak met o.a. paprikapoeder en bladpeterselie
Zelfgemaakte pizza met groenten en oude kaas

Zelfgemaakte pizza met groenten en oude kaas

Kip met noedels en groenten

Kip met noedels en groenten

Handig voor mama & papa: de snijbonen zijn al gesneden!
Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Frisse salade met citroen en knoflookbrood uit de oven
Ravioli gevuld met paddenstoelen met ovengroenten en grana padano

Ravioli gevuld met paddenstoelen met ovengroenten en grana padano

Eenvoudig een lekkere pasta op tafel

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheesy Chicken Tostadas

Cheesy Chicken Tostadas

with corn, tomato & lime-dressed salad
Chicken Noodles with Peanuts & Pak Choi

Chicken Noodles with Peanuts & Pak Choi

in black bean sauce with crispy onions & lime
Beetroot Flatbread with Sticky Eggplant & Greek-Style Cheese

Beetroot Flatbread with Sticky Eggplant & Greek-Style Cheese

with homemade hummus & salted almonds
Loaded Hotdog with Kimchi and Bacon

Loaded Hotdog with Kimchi and Bacon

with fries and smashed cucumber salad
Panko-Crusted Chicken with Feta & Black Sesame Seeds

Panko-Crusted Chicken with Feta & Black Sesame Seeds

over arugula with crema di balsamico & roasted vegetables
Smoky Tex-Mex Sloppy Joe with Chipotle Mayonnaise

Smoky Tex-Mex Sloppy Joe with Chipotle Mayonnaise

on a carrot bun with slaw & potatoes
Sweet Potato with Tuna Salad & Avocado

Sweet Potato with Tuna Salad & Avocado

with lentil-carrot salad, Turkish bread & fresh herbs
Butternut Squash with Pecorino & Crispy Sage

Butternut Squash with Pecorino & Crispy Sage

over creamy pearl barley risotto with mushrooms
Loaded Potatoes with Greek-Style Cheese Sauce & Olives

Loaded Potatoes with Greek-Style Cheese Sauce & Olives

with courgette & cherry tomatoes
Burger with Creamy Parmigiano Reggiano Sauce

Burger with Creamy Parmigiano Reggiano Sauce

with potatoes, carrots & green beans
Potato Röstis with Goat's Cheese & Sour Cream Sauce

Potato Röstis with Goat's Cheese & Sour Cream Sauce

with lemon-dressed salad & pumpkin seeds
Plant-Based 'Fish' Fingers with Potatoes & Vegetables

Plant-Based 'Fish' Fingers with Potatoes & Vegetables

one simple recipe with extra flavours for parents!
Hake with Scandi-Style Salad

Hake with Scandi-Style Salad

with potatoes, dill & butter lettuce
Creamy Shrimp Mafaldine

Creamy Shrimp Mafaldine

with leek, tomato & fresh dill
Homemade Bruschetta Cheeseburger

Homemade Bruschetta Cheeseburger

with balsamic potatoes & cucumber salad
Chicken Schnitzel with Homemade Fries

Chicken Schnitzel with Homemade Fries

with sauerkraut slaw, cranberry chutney & parsley
Crispy Chicken Schnitzel Bowl

Crispy Chicken Schnitzel Bowl

with avocado, sweet chili mayo, rice & carrot ribbons
Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

with courgette, leek & Italian seasoning
Provençal-Style Meatloaf

Provençal-Style Meatloaf

over rice with roasted vegetables in tomato sauce
Cod with Fresh Tagliatelle & Caponata-Style Stew

Cod with Fresh Tagliatelle & Caponata-Style Stew

with basil, eggplant & toasted almonds