Skip to main content
Pompoen linguine met krokant ontbijtspek

Pompoen linguine met krokant ontbijtspek

met room, grana padano en verse peterselie

3.9
(633)

Kies het Maandthema-recept en ontdek in oktober wat je allemaal kunt doen met pompoen. Verwen jezelf en je gezin met een lekkere maaltijd vol hartverwarmende smaken op een herfstige dag.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Hokkaido pumpkin

2 piece

Garlic

½ piece

Shallot

5 g

Fresh flat leaf parsley

90 g

Linguine

3 slice

Bacon

100 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

15 g

Grana Padano flakes DOP

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

0.13 piece

Low sodium chicken stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories722 kcal
Energy (kJ)3022 kJ
Fat38.4 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate73.5 g
Sugar9.2 g
Dietary Fiber4.3 g
Protein20.2 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Wok or sautépan
Wok or sautépan

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant, maar laat de schil zitten. Snijd de pompoen in blokjes van 2 cm. Meng de pompoenblokjes in een grote kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot de pompoen zacht is. Schep halverwege om.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de verse bladpeterselie fijn.

3

Ga verder met deze stap wanneer de pompoen 15 minuten in de oven heeft gestaan. Breng dan ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder bakvet op middelhoog vuur. Bak het ontbijtspek in 4 - 5 minuten knapperig. Haal het spek uit de pan en laat uitdruipen op een bord met keukenpapier. Zet de hapjespan met bakvet terug op middelhoog vuur en fruit de knoflook en sjalot 2 - 3 minuten. Voeg de kookroom toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan.

Tip: Is het spek na 5 minuten nog niet helemaal krokant? Bak dan iets langer door, zodat je het in stap 6 goed boven de pasta kunt verkruimelen.

5

Voeg de helft van de geroosterde pompoen en de helft van de bladpeterselie toe aan de saus en kook de saus nog 3 - 5 minuten op laag vuur. Meng in de laatste minuut 2 el kookvocht per persoon door de saus en voeg ook de linguine toe. Voeg eventueel extra kookvocht toe als het te droog wordt.

6

Verdeel de linguine over de borden. Schep de overige pompoen over de pasta en verkruimel het ontbijtspek erover. Garneer het geheel met de grana padano-vlokken en de overige bladpeterselie.

Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat 250 gram groente per portie!

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes