Kabocha is een Japanse pompoen met groene schil en oranje vruchtvlees. Hij is erg zoet van smaak, zoeter nog zelfs dan een flespompoen. In Japan wordt hij veel gegeten in salades of, net zoals in dit recept, soep. De kikkererwten geven de soep niet alleen een lekkere bite, maar zijn ook rijk aan eiwitten en maken het een echte maaltijdsoep.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
¼ unit
Rode peper
½ unit
Kabocha pompoen
½ can
Kikkererwten
1.5 teaspoon
Gemalen komijnzaad
1 unit
Kleine speltbaguette
(Contains: Gluten)
3 leaves
Verse munt
(May be present: Selderij)
1 tablespoon
Biologische zure room
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Groentebouillonblokje
½ tablespoon
Honing
¼ tablespoon
Rode wijnazijn
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden en kook 450 ml water per persoon. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de pompoen klein. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel ze af onder de kraan.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de rode peper 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de pompoen, de komijn en de helft van de kikkererwten toe en roerbak 4 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg 350 ml kokend water per persoon toe en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 15 – 17 minuten zachtjes koken.
Meng ondertussen de overige kikkererwten met de honing op een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven. Bak de laatste 5 – 7 minuten de speltbaguette mee. Snijd de blaadjes verse munt in dunne reepjes.
Haal de soeppan van het vuur, voeg de rodewijnazijn toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Voeg nog wat van het overige kokende water toe wanneer je de soep vloeibaarder wilt maken
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de gebakken kikkererwten, de munt, de zure room en extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer met de speltbaguette.