Skip to main content
Pompoen-kikkererwtensoep met komijn

Pompoen-kikkererwtensoep met komijn

Met zure room en speltbaguette

4.0
(861)

Kabocha is een Japanse pompoen met groene schil en oranje vruchtvlees. Hij is erg zoet van smaak, zoeter nog zelfs dan een flespompoen. In Japan wordt hij veel gegeten in salades of, net zoals in dit recept, soep. De kikkererwten geven de soep niet alleen een lekkere bite, maar zijn ook rijk aan eiwitten en maken het een echte maaltijdsoep.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

¼ unit

Rode peper

½ unit

Kabocha pompoen

½ can

Kikkererwten

1.5 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 unit

Kleine speltbaguette

(Contains: Gluten)

3 leaves

Verse munt

(May be present: Selderij)

1 tablespoon

Biologische zure room

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Honing

¼ tablespoon

Rode wijnazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2477 kJ
Calories592 kcal
Fat17 g
Saturated Fat5.8 g
Carbohydrate89 g
Sugar19.7 g
Dietary Fiber14 g
Protein22 g
Salt6.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Strainer
Baking Sheet
Immersion blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en kook 450 ml water per persoon. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Pompoen snijden
2

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de pompoen klein. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel ze af onder de kraan.

Soep koken
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de rode peper 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de pompoen, de komijn en de helft van de kikkererwten toe en roerbak 4 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg 350 ml kokend water per persoon toe en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 15 – 17 minuten zachtjes koken.

Kikkererwten roosteren
4

Meng ondertussen de overige kikkererwten met de honing op een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven. Bak de laatste 5 – 7 minuten de speltbaguette mee. Snijd de blaadjes verse munt in dunne reepjes.

Pureren
5

Haal de soeppan van het vuur, voeg de rodewijnazijn toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Voeg nog wat van het overige kokende water toe wanneer je de soep vloeibaarder wilt maken

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de gebakken kikkererwten, de munt, de zure room en extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer met de speltbaguette.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes