
Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
125 g
Mushrooms
½ piece
Yellow bell pepper
½ bulb(s)
Buffalo mozzarella
(Contains: Melk (inclusief lactose))
200 g
Passata
0.99 teaspoon
Ground paprika
2 piece
Lebanese flatbread
⅓ sachet(s)
Dried oregano
25 g
Grated mature cheese
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Extra virgin olive oil

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.

Snijd de champignons in plakken en de gele paprika in smalle repen. Scheur de buffelmozzarella klein.

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 – 4 minuten.
Tip: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Meng ondertussen de passata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de champignons en de paprika over de platbroden en bestrooi met de gedroogde oregano en geraspte belegen kaas.

Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven. Verdeel, zodra de pizza uit de oven komt, de buffelmozzarella erover en laat even smelten.
Tip: Passen niet alle pizza’s tegelijkertijd in de oven? Beleg de volgende platbroden dan pas als de anderen in de oven staan, zo voorkom je dat de bodem vochtig wordt.

Verdeel de pizza's over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.