Skip to main content
Platbroodpizza's met champignons
Platbroodpizza's met champignons

Platbroodpizza's met champignons

met buffelmozzarella, paprika en oregano

4.1
(4,1K)

Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

125 g

Mushrooms

½ piece

Yellow bell pepper

½ bulb(s)

Buffalo mozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

200 g

Passata

0.99 teaspoon

Ground paprika

2 piece

Lebanese flatbread

⅓ sachet(s)

Dried oregano

25 g

Grated mature cheese

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories735 kcal
Energy (kJ)3073 kJ
Fat29 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate83 g
Sugar8 g
Dietary Fiber8.9 g
Protein31 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.

Snijden en scheuren
2

Snijd de champignons in plakken en de gele paprika in smalle repen. Scheur de buffelmozzarella klein.

Champignons bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 – 4 minuten.

Tip: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Pizza beleggen
4

Meng ondertussen de passata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de champignons en de paprika over de platbroden en bestrooi met de gedroogde oregano en geraspte belegen kaas.

Bakken
5

Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven. Verdeel, zodra de pizza uit de oven komt, de buffelmozzarella erover en laat even smelten.

Tip: Passen niet alle pizza’s tegelijkertijd in de oven? Beleg de volgende platbroden dan pas als de anderen in de oven staan, zo voorkom je dat de bodem vochtig wordt.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes