Kalkoen wordt minder vaak gegeten dan kip, maar is minstens zo lekker. Het is iets steviger qua structuur en heeft daardoor een lekkere bite. De kruidige shoarma eet je in een pitabroodje met wat frisse veldsla en knapperige gele peen. In een handomdraai een kleurrijk feestje op je bord!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Gele wortel
½ unit
Prei
100 g
Kalkoenshoarma
2 unit
Volkoren pitabrood
(Contains: Gluten)
40 g
Veldsla
50 g
Naturel yoghurt
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Honing
1 teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
• Verwarm de oven voor op 220 graden of maak later gebruik van een broodrooster om de pitabroodjes te roosteren. • Snijd de gele peen in blokjes van ½ cm en snijd de prei in dunne ringen.
• Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel. • Bak de peen en de kalkoenshoarma al roerend 4 minuten op middelhoog vuur. • Voeg de prei en een scheutje water toe. Dek de pan af en bak 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Schep tussendoor regelmatig om.
• Besprenkel de pitabroodjes met water en bak ze 5 minuten in de oven of rooster ze in een broodrooster. • Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, wittewijnazijn, peper en zout. Meng de veldsla door de dressing.
• Snijd de pitabroodjes open en verdeel over de borden. • Laat iedereen aan tafel de pitabroodjes vullen met de kalkoenshoarma, yoghurt en salade.