Skip to main content
Pitabroodjes met kalkoenshoarma

Pitabroodjes met kalkoenshoarma

Met gele peen, yoghurt en frisse veldsla

3.8
(530)

Kalkoen wordt minder vaak gegeten dan kip, maar is minstens zo lekker. Het is iets steviger qua structuur en heeft daardoor een lekkere bite. De kruidige shoarma eet je in een pitabroodje met wat frisse veldsla en knapperige gele peen. In een handomdraai een kleurrijk feestje op je bord!

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Gele wortel

½ unit

Prei

100 g

Kalkoenshoarma

2 unit

Volkoren pitabrood

(Contains: Gluten)

40 g

Veldsla

50 g

Naturel yoghurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Honing

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3372 kJ
Calories806 kcal
Fat33 g
Saturated Fat7.5 g
Carbohydrate89 g
Sugar15.5 g
Dietary Fiber10 g
Protein33 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Wok with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

• Verwarm de oven voor op 220 graden of maak later gebruik van een broodrooster om de pitabroodjes te roosteren. • Snijd de gele peen in blokjes van ½ cm en snijd de prei in dunne ringen.

Bakken
2

• Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel. • Bak de peen en de kalkoenshoarma al roerend 4 minuten op middelhoog vuur. • Voeg de prei en een scheutje water toe. Dek de pan af en bak 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Schep tussendoor regelmatig om.

Salade maken
3

• Besprenkel de pitabroodjes met water en bak ze 5 minuten in de oven of rooster ze in een broodrooster. • Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, wittewijnazijn, peper en zout. Meng de veldsla door de dressing.

Serveren
4

• Snijd de pitabroodjes open en verdeel over de borden. • Laat iedereen aan tafel de pitabroodjes vullen met de kalkoenshoarma, yoghurt en salade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes