Skip to main content
Paprika caprese met gesmoorde little gem
Paprika caprese met gesmoorde little gem

Paprika caprese met gesmoorde little gem

met parelgerst en basilicum

3.8
(92)

Deze zomerse salade is een kleurrijk feestje op je bord. Door de little gem te smoren, krijgt hij extra veel smaak. Deze kooktechniek wordt ook wel braiseren genoemd en is een combinatie van braden en stoven, waarbij je de ingrediënten gaart in vocht of vet. Het wordt vaak gedaan met vlees of groenten, maar ook de knapperige slasoort little gem leent zich hier perfect voor. Laat je ons weten wat je ervan vindt?

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode paprika

½ unit

Gele paprika

½ unit

Paprika

1 unit

Turkse groene peper

1 unit

Knoflookteen

85 g

Parelgerst

(Contains: Gluten)

½ unit

Buffelmozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2.5 g

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

1 unit

Little gem

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

250 milliliters

Groentebouillon

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3169 kJ
Calories758 kcal
Fat40 g
Saturated Fat16.1 g
Carbohydrate69 g
Sugar10.1 g
Dietary Fiber14 g
Protein21 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst. Snijd de gele en de rode paprika in achten. Halveer de rode puntpaprika. Pers de knoflook of snijd fijn.

Bakken
2

Leg alle paprika's en de groene Turkse peper in een grote ovenschaal en besprenkel ze met 1 1/2 el olijfolie per persoon. Verdeel de knoflook erover en breng op smaak met peper en zout. Meng goed. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 30 - 35 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie na 20 minuten.

Snijden
3

Voeg de parelgerst toe aan de bouillon en laat, afgedekt, 25 minuten zachtjes koken. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbraden te voorkomen en voeg als het nodig is extra water toe. Giet af als dat nodig is en laat staan met het deksel op de pan. Scheur de buffelmozzarella klein en snijd het basilicum in reepjes.

Bakken
4

Snijd de little gem in de lengte doormidden. Laat het harde uiteinde eraan. Verhit, 5 minuten voordat de paprika's klaar zijn, 1/2 el roomboter in een koekenpan met deksel op hoog vuur. Leg de little gem met de snijkant naar beneden in de pan, verlaag het vuur naar middelhoog en bestrooi met peper en zout. Bak de little gem 2 minuten. Voeg daarna 1 el water toe per persoon en dek de pan af. Bak nog 5 -7 minuten.

Mengen
5

Haal de geroosterde groenten uit de oven. Meng in een saladekom de groenten met de buffelmozzarella en het basilicum. Schenk het overgebleven vocht uit de ovenschaal erbij en voeg 1 tl witte balsamicoazijn per persoon toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de parelgerst over de borden. Schep de paprika caprese erover en serveer met de gesmoorde little gem.

More delicious recipes with similar ingredients

Aardappeltortilla

Aardappeltortilla

met spinazie en oude kaas
Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes

Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes

met avocado, bieslook en komijnzaad
Gnocchi met aubergine uit de oven en buffelmozzarella

Gnocchi met aubergine uit de oven en buffelmozzarella

met basilicum en cherrytomaten
Halloumi met warme aardappelsalade

Halloumi met warme aardappelsalade

met lenteui, rode peper en sperziebonen
Varkenshaasreepjes met groenten en glasnoedels

Varkenshaasreepjes met groenten en glasnoedels

in de 5-maaltijdenbox
Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

met verse lasagnebladen en gegrilde courgette
Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Gemengde salade van bieten, walnoten en blauwe kaas

Gemengde salade van bieten, walnoten en blauwe kaas

met ovenaardappelen en verse basilicum
Gebakken zalmfilet met Hollandse spruiten en aardappelpuree

Gebakken zalmfilet met Hollandse spruiten en aardappelpuree

met heerlijke komijnekaas
Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Met rode paprika en prei
Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Een winters recept!
Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Extra in de 5-maaltijdenbox
Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

met kurkuma en gember
Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Je maakt de quesadilla’s met Libanees platbrood
Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Preisoep met zalm en kamutbroodje

Preisoep met zalm en kamutbroodje

Goed gevulde maaltijdsoep met pijnboompitten
Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipfilet gevuld met belegen kaas
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Met geraspte aardappelen voor meer gemak
Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Italiaans gerecht met Hollandse savooiekool

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn