Skip to main content
Paprika caprese met gesmoorde little gem

Paprika caprese met gesmoorde little gem

met parelgerst en basilicum

3.8
(92)

Deze zomerse salade is een kleurrijk feestje op je bord. Door de little gem te smoren, krijgt hij extra veel smaak. Deze kooktechniek wordt ook wel braiseren genoemd en is een combinatie van braden en stoven, waarbij je de ingrediënten gaart in vocht of vet. Het wordt vaak gedaan met vlees of groenten, maar ook de knapperige slasoort little gem leent zich hier perfect voor. Laat je ons weten wat je ervan vindt?

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode paprika

½ unit

Gele paprika

½ unit

Paprika

1 unit

Turkse groene peper

1 unit

Knoflookteen

85 g

Parelgerst

(Contains: Gluten)

½ unit

Buffelmozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2.5 g

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

1 unit

Little gem

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

250 milliliters

Groentebouillon

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3169 kJ
Calories758 kcal
Fat40 g
Saturated Fat16.1 g
Carbohydrate69 g
Sugar10.1 g
Dietary Fiber14 g
Protein21 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst. Snijd de gele en de rode paprika in achten. Halveer de rode puntpaprika. Pers de knoflook of snijd fijn.

Bakken
2

Leg alle paprika's en de groene Turkse peper in een grote ovenschaal en besprenkel ze met 1 1/2 el olijfolie per persoon. Verdeel de knoflook erover en breng op smaak met peper en zout. Meng goed. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 30 - 35 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie na 20 minuten.

Snijden
3

Voeg de parelgerst toe aan de bouillon en laat, afgedekt, 25 minuten zachtjes koken. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbraden te voorkomen en voeg als het nodig is extra water toe. Giet af als dat nodig is en laat staan met het deksel op de pan. Scheur de buffelmozzarella klein en snijd het basilicum in reepjes.

Bakken
4

Snijd de little gem in de lengte doormidden. Laat het harde uiteinde eraan. Verhit, 5 minuten voordat de paprika's klaar zijn, 1/2 el roomboter in een koekenpan met deksel op hoog vuur. Leg de little gem met de snijkant naar beneden in de pan, verlaag het vuur naar middelhoog en bestrooi met peper en zout. Bak de little gem 2 minuten. Voeg daarna 1 el water toe per persoon en dek de pan af. Bak nog 5 -7 minuten.

Mengen
5

Haal de geroosterde groenten uit de oven. Meng in een saladekom de groenten met de buffelmozzarella en het basilicum. Schenk het overgebleven vocht uit de ovenschaal erbij en voeg 1 tl witte balsamicoazijn per persoon toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de parelgerst over de borden. Schep de paprika caprese erover en serveer met de gesmoorde little gem.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes