Skip to main content
Oosterse wok met varkenshaasreepjes, champignons en peultjes
Oosterse wok met varkenshaasreepjes, champignons en peultjes

Oosterse wok met varkenshaasreepjes, champignons en peultjes

Snelle en smaakvolle Oosterse maaltijd met malse varkenshaas

3.9
(1,2K)

Deze snelle wokschotel zet je in een handomdraai op tafel. De varkenshaasreepjes hoef je niet lang te bakken. De varkenshaas is de meest malse spier van het varken, die zich in de rug bevindt. Het middelste gedeelte van deze spier wordt als het lekkerste beschouwd, en wordt vaak rosé gebakken en geserveerd.

Allergens:
Gluten
Soja

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

¼ unit

Verse gember

¼ unit

Rode peper

1 unit

Knoflookteen

125 g

Champignons

120 g

Varkenshaaspuntjes

70 g

Noedels

(Contains: Gluten)

75 g

Peultjes

1.5 unit

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories591 kcal
Energy (kJ)2472.7 kJ
Fat13 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate76 g
Dietary Fiber8 g
Protein38 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon voor de noedels in een pan met deksel.

Snijd de groenten.
2

Snipper de ui. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de champignons in dunne plakken.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok en roerbak de varkenshaasreepjes met de helft van de gember en de helft van de knoflook 2 tot 3 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok en fruit de ui, rode peper, overige knoflook en overige gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de champignons toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Kook de noedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de varkenshaasreepjes toe en breng op smaak met peper en zout.
6

Voeg de peultjes, sojasaus, witte wijnazijn en honing toe aan de champignons en roerbak 3 minuten. Voeg de noedels toe en roerbak 1 minuut. Voeg de varkensaasreepjes, inclusief het bakvocht toe, en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel het gerecht over de borden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes